'Upoznat ćete Istinu..' (Iv 8:31,32,36)

Upoznat ćete Istinu i Istina će vas osloboditi!

 

31 Tada Isus progovori Židovima koji Mu povjerovaše: "Ako ostanete u Mojoj Riječi, uistinu, Moji ste učenici;

(Čini mi se važno pogledati malo šire Grčku riječ μενω meno koja je ovdje prevedena kao 'ostanete', što je točan prijevod, no ostale su mogućnosti ove: nastavite, ustrajete, prebivate, zadržite se; sve to ukazuje kako se toj Njegovoj Riječi ne bi trebalo posvetiti površno nego prebivati u Njoj dok se Duh iznutra ne 'probije' kroz Slovo i donese nam potrebni 'doživljaj', 2 Korinćanima 3:6, bilo da je riječ o prosvjetljenju ili pak o iscjeljenju!)

32 upoznat ćete Istinu i Istina će vas osloboditi." ...

36 Ako vas dakle Sin oslobodi, zbilja ćete biti slobodni.

 

Sada tijekom Seminara u Splitu (2012, Listopad) pod Križ je došao jedan čovjek koji je za svoj slučaj ispričao kako je 35 godina imao svoga gurua ... točnije riječ je o Maharaji-u ...

Samo oni dobro upućeni u odnose između takvih gurua i njihovih štićenika, a najbolje oni koji su i sami bili u takvoj situaciji, moći će razumjeti o kojem se tu duhovnom zahvatu radilo kada je došlo do obraćenja i prihvaćanja Isusa Krista u život kao Spasitelja i Gospodara, tj. koliko je to trebalo biti duboko 'kopanje' od strane Božjeg Duha Svetoga da bi se iščupao korijen stabla znanja koje je usađeno u srca onih koji su slušali Istočnu teoriju o Isusu 'kao jednom od mnogih', i da bi se posadilo novo sjeme Božanske Poruke Evanđelja Slave Krista, Koji je ne samo slika Božja (2 Korinćanima 4:3, 4) već (što je za njih prilično teško prihvatljivo!) i JEDINI Spasitelj (Djela 4:12)!

Ta priča je imala i svoj uvod, naime, koji mjesec prije sam se upoznao sa tim čovjekom kod dragih prijatelja, oni su nas 'spojili' kako je on bio u potrebi, znači oboljeo od raka, i tako smo proveli nekih mislim sat i pol zajedno ... pri čemu sam osluškivao prije svega na koji način mu 'predati' Isusa Krista ... svjestan kako rekoh, poučen iskustvom sa terena, koliku prepreku predstavlja 'stablo znanja' čije je sjeme sa Istoka! Tijekom razgovora sam odlučio 'nadoći' odgore ... i onda sam se uzdignuo sa Čistom Istinom do Prvog Stvaranja počevši dakle od samog Početka ... što će reći od poriva ka stvaranju Sebi-nalik bića unutar Očeve Ljubavi ... nisam dakle počeo od Isusa ... na kraju razgovora sam mu i dao Knjižicu br. 15, koja je prva od tri u tom nizu o 'Prvom Božjem Stvaranju, Padu Lucifera i prvobitnih anđela te Božjem Planu Spasenja za vječnost' ... rastali se sa dobrim osjećajem.

Nakon toga nije bilo nikakvih reakcija od strane njega ... oni ga jesu pokušavali par puta navesti na komentar ... no on je izostao ... i onda sam ja išao na kratku 'izvidnicu' do Splita i Zadra, da bi pripremio terene za Seminare, i dok sam bio u Splitu on je došao jedne večeri sa svojom ženom na propovijed ... a propovijed je (kažu prisutni) baš bila silna †... tako da je od njih 8 tamo pola bilo u suzama ... a on sam također pod dubokim dojmom ... da bi mi na kraju rekao iznenada, i to nas je iznenadilo kako nije do tada bilo nikakvog komentara, dakle reče mi kako mu je izvrsno sjela ta Knjižica!

Ja sam se odmah povukao naunutra i počeo osluškivati za vođenje nakon što sam uputio pitanje Ocu ... jer znao sam da nemamo baš puno vremena za gubljenje kako je bolestan i to po doktorima u poodmakloj fazi ... jer znao sam da moram nastaviti u istoj liniji 'napada' tj. da mu moram dati jednu Knjižicu i da ta mora zaključiti stvar ... točno mi je u duhu bila misao, 'mora biti šah-mat u dva poteza' ... i onda sam otišao dolje u sobu i donio mu Knjižicu br. 54, 'Čin Spasenja Isusa Krista – 2' ... pomolio se nad njome ... tj. položio ruke na nju, baš kao i na prvu, tražio za posebno pomazanje i predao mu je u Ljubavi!

Ovi spomenuti prijatelji su mu u međuvremenu dali snimku Seminara na Kozjem Vrhu ... i opet nije bilo nekih posebnih komentara ... sve dok nije počeo Seminar na kojem on nije mogao prisustvovati na početku kako je imao obaveze van države ... tj. otputovao je u inozemstvo na 4 dana ...

I evo jedne večeri nakon Seminara kaže meni D., taj prijatelj koji je i njegov prijatelj, kako se ovaj vraća i da će doći kod nas i da mu je poslao sms porukicu kako 'sav drhti od radosti jer da mu se ukazao Isus!'

Kad je došao mi smo već imali druženje u gornjoj sobi, kako je to bilo svake večeri nakon Seminara ... i onda nam je vidno uzbuđen i potresen, jedva je mogao izraziti doživljaj i uzbuđenje, ispričao svima što je bilo, dakle, uzeo je sa sobom i Knjižicu i snimku Seminara te je svaki slobodni trenutak vremena kad nije radio proveo u slušanju i čitanju ... više u čitanju ... no nije 'probijalo' u njega ... tj. premda nije osjećao otpor prema tekstovima tekstovi mu nisu ulazili u dušu ... mučio se ... i to tako četiri dana ... no bio je uporan ... tj. ustrajao je u čitanju Riječi, ili kako kaže uvodni citat, 'u Kristovoj Riječi'... ja moram ovdje napomenuti kako Pismo kaže u Hebrejima 11:6 kako 'Bog nagrađuje one koji Ga USTRAJNO traže'!

Dakle, on je prema vlastitim riječima unatoč otporu provodio svaku slobodnu minutu u čitanju i promišljanju ... kaže da uopće nije imao ni volje ni želje upoznavati ljepote zemlje u kojoj je boravio ... a taj grad u kojem je bio jeste lijep (Lisabon)... i onda dok je putovao nazad sa avionom ... i također bio unutar Knjižice ... odjednom je imao viziju ... i ukazao mu se Isus Krist ...

... doživljaj ga je preplavio ... Prisustvo Gospoda je u njemu proizvelo to da više nije bilo nikakve dvojbe da Njemu mora predati svoj život ... kako reče sam, otvorio je srce i primio Ga tamo ... i doživio duševno oslobođenje koje se odmah očitovalo kao svaki prekid veze sa prijašnjim 'duhovnim vođom' ... to je bilo popraćeno sa velikom sigurnošću, mirom i radošću ... koji su ga toliko obuzeli da je jedva govorio dok nam je pokušavao prenijeti doživljaj ...

Ja sam to onda iskoristio te sam ga još u ispovijedi usana (Rimljanima 10;9, 10) doveo pod Križ tako pred svima ... da to potvrdimo i 'službeno' ... na opće oduševljenje i radost ... nakon čega smo se svi pošteno izgrlili i dali slave i hvale Isusu Kristu radi Njegove velike Ljubavi i Milosti!

Odmah nakon toga sam ga uveo i u molitvu primanja iscjeljenja od Isusa Krista, Koji je ne samo naš Spasitelj već i naš Iscjelitelj (Izaija 53:4, 5 + Djela 9:34) ... i on je tada primio u vjeri i iscjeljenje koje je onda ispovijedao sve do kraja Seminara, prema njegovim riječima, potpuno uvjeren u to da mu je molitva uslišena! Matej 8:13 + 9:29

 

Jedna posebna odlika ovog doživljaja meni govori da je iskustvo bilo autentično, a to je duboka i jedva izreciva zahvalnost (naravno da je nemoguće prenijeti tu razliku u cjelokupnoj sferi ovog čovjeka, no ona je 'prije' i 'poslije Krista' baš bila velika)! Taj mi je čovjek na sve moguće načine pokušavao ukazati da je spreman kako god i bilo kad pomoći u mojoj Misiji proglašavanja Krista ... što je isto kao i reći 'proglašavanja Njegovog Spasenja i Iscjeljenja'... stavljajući sebe potpuno na raspolaganje u svakom pogledu koliko je to u njegovoj moći ... i morate priznati da je tako nešto doista rijetko i moguće doista jedino kada je Isus Krist došao u posjed nečije duše!

Njemu Jedinome, radi ovog obraćenja i iscjeljenja, kao i zbog svega drugoga što je u Svojem Milosrđu i Milosti učinio i čini za nas i među nama, neka je sva slava i hvala i čast sad i u vijeke vjekova! Amen!