Nemanjino oslobođenje od mucanja

Čudesno iscjeljenje od mucanja

Poslušajte nevjerojatno svjedočanstvo dječaka Nemanje koji je oko godinu dana imao izrazitih problema s mucanjem.

Razvojno mucanje je govorno ponašanje koje karakterizira iznenadno i učestalo ponavljanje, prekidanje ili produljivanje glasova, slogova ili riječi nakon što je dijete već počelo govoriti posve tečno, spajajući riječi u dvočlane i tročlane rečenice.Ponekad uz spomenute lakše simptome, u samome početku pojave mucanja, mogu nastati i napeti zastoji govora, tikovi i grimase lica ili izbjegavanje nekih riječi. Takva govorna ponašanja najčešće započinju između druge i pete godine života. Učestalost i trajanje tih ponašanja roditelji i okolina vrlo jasno percipiraju kao netipične za dotadašnji jezično-govorni razvoj djeteta. Oko 80 % djece prestaje mucati u predškolskom razdoblju.Do puberteta se postotak oporavljanja s 80% smanjuje na 50%. Trajan oblik mucanja karakteriziraju dizritmična fonacija, napeti zastoji te niz pratećih ili sekundarnih simptoma kao što su izbjegavanja nekih riječi, sugovornika ili situacija.

Kada je Nemanja došao na seminar apostola Lorensa Novosela u Beogradu, nije niti očekivao da će primiti oslobođenje. Sama Riječ i molitva nakon riječi su ga dotaknule.

Drugi dan je bio na jednom natjecanju nakon kojeg je došao kući i primijetio da više ne muca. Nemanja je u jednom trenutku shvatio da ga je Isus oslobodio od mucanja. Nije li to čudesno?

Svjedočanstvo u cijelosti poslušajte u nastavku.

images1