Astma, artritis i šum na srcu (G.G.)

'Ne postoji ni jedna neizlječiva bolest, jer sila je Gospodnja beskrajna.'

E.Swedenborg 'Duhovni Dnevnik - 2299'

 

Ako je važno tko sam, evo ukratko: ja sam Gordana, za prijatelje Goga, imam 33 godine, dvoje djece, muža, radim u udruzi HUPRT koja djeluje u korist osoba s invaliditetom, a i sama sam više od pola života slijepa, a od rođenja boležljiva i vrlo krhkog zdravlja. Na Lorensov seminar došla sam s tegobama uzrokovanih astmom, artritisom, tahikardijom i iritabilnim kolonom.

Želim podijeliti sa čitateljima svoje iskustvo iscjeljenja (od bolesti) i oslobođenja (od zloduha) koje sam doživjela na Lorensovom seminaru.

Najprije da spomenem kako nikad nisam Boga doživljavala kao stvarnost, nego kao privid kojeg su izmislili ljudi da bi objasnili sve što im je bilo nejasno. No 2009. kad sam imala 30 godina preboljela sam trombozu u mozgu. Važan je segment u toj novoj dijagnozi vrijeme. Naime, danima liječnici nisu znali što je sa mnom i bilo je pitanje hoću li živa dočekati pravu dijagnozu. Kad sam shvatila da oni nisu Bog svemogući, pokušala sam jedne noći iskreno moliti: "Bože, ako te ima, sad mi se pokaži! Želim biti sa svojom djecom dok rastu, a tebe molim da mi u tome pomogneš." Ujutro je u sobu ušla liječnica s konačnom dijagnozom i terapijom protiv grušanja krvi i moj život je bio spašen. Od tada vjerujem u Boga, ali sam pogrešno mislila da moram trpjeti bol jer on tako hoće, da moram biti zahvalna za težak život i sve što su me tradicionalno učili. A onda sam upoznala neke nove ljude.

Među njima je i moj dragi prijatelj Frano koji me pozvao na ovaj seminar ne rekavši mi gotovo ništa. Pristala sam razmišljajući: "Frano je dobar čovjek. Idem čuti što je to što njega veseli, čini tako pozitivnim i ustrajnim. Sedam dana neće mi propasti ako ih provedem na nekom predavanju, a možda nešto pametno i naučim."

I došla sam prvu večer bez očekivanja. Mislila sam: "Frano me zasigurno nije pozvao na nešto glupo. Nemam što izgubiti. Mogu samo dobiti."

Pozorno sam slušala Lorensa kako govori vrlo nadahnuto, iznimno energično i zaista zanimljivo i sve potkrepljuje citatima iz Svetog pisma. No nakon svakih nekoliko njegovih rečenica, uslijedilo je neko moje unutarnje propitkivanje: "Je li to zaista tako, ima li to logike, zar nije to ipak drugačije..." S mukom sam vraćala koncentraciju (Lorens: Čini se važno odmah primjetiti kako se u našem umu vodi direktna borba između duhova tame i anđela, prema tome, sve što se protivi Riječi Božjoj, ili Istinama iz Pisma, sve što dvojbi te Istine, jeste utjecaj Princa Laži na naš um, Ivan 8:44; to treba uočiti da se onda čovjek može energičnije tome oduprijeti sa 'Pisano je!!'), a onda sam odlučila i naredila samoj sebi: "Prestani se pitati! Došla si ovdje slušati, a ne proturiječiti. Samo slušaj i vjeruj što čovjek govori." Za trenutak sam razmislila koliko puta sam na riječ povjerovala liječnicima, ljekarnicima, a da nisam tražila smisao i da nije bilo kako su tvrdili da će biti, pa sam svo povjerenje ovaj put poklonila Lorensu koji čita Riječ Božju. I tako sam slušala seminar bez opterećenja, lako prateći put kojim smo napredovali iz dana u dan.

Najvažnije što želim reći dogodilo se zadnjeg dana seminara. Lorens je pozvao sve koji se osjećaju spremni, osobito one u potrebi kao što sam ja s obzirom na sve bolesti koje me muče, da dođu pod Križ, iskažu molitvom svoju odluku Isusu Kristu i prime od Njega iscjeljenje. Ja sam do trenutka Lorensova poziva na molitvu pod Križem odlučila da prihvatim taj dar, no kad je Lorens rekao tko je spreman, neka digne ruku, meni je pozlilo.

(Lorens: Ja ovdje moram dodati da se često događa da se pred ovakvu odluku, koja uključuje spasenje ili oslobađanje ili iscjeljenje, prisutni zlodusi počnu očitovati i pokušavaju       spriječiti osobu da proslijedi; očitovanja su često fizičke prirode, kao mučnina na povraćanje, ili jako oštri prodorni bolovi i grčevi, a događa se i da čovjek počne osjećati      veliki strah ili paniku; čini se važno znati da je to utjecaj prisutnih duhova; Gogina reakcija            je baš idealna)

Kao i mnogo puta do tada, samo su mi klonule ruke, oblio me hladan znoj, zujalo mi je u ušima, srce mi je snažno i prebrzo tuklo, drhtala sam cijelim tijelom i osjećala se kao da ću se onesvijestiti. Puno puta mi se to dogodilo i prošlo bi tek uz liječničku intervenciju. I uvijek me je bilo strah. Uvijek do tada. Sad sam čekala da se očituje vjera i da sve prođe. Lorens je još nešto govorio, ali ga nisam razumjela. Nisam mogla podići ruku, ali me nije bilo strah. Prvi puta sam znala da će ovo proći. Pomislila sam i da nije važno što nisam uspjela podići ruku da me Lorens vidi jer sam odlučila prihvatiti taj Božji dar. Kad je Lorens počeo molitvu, uključila sam se, a simptomi lošeg stanja počeli su popuštati. Tijekom molitve osjetila sam još nekoliko slabijih napada, ali je sve brzo prošlo.

Nakon molitve prišao mi je Frano zbunjen pitajući zašto nisam digla ruku. Ukratko sam mu opisala kako mi je pozlilo, ali da sam unatoč tome sudjelovala u molitvi. Onda je sjeo kraj mene i testirali smo astmu zbog koje ne mogu duboko udahnuti i zadržati dah jer se zakašljem i poslje teže dišem. Sada sam to učinila nekoliko puta i uspjela. Konačno mogu disati punim plućima, hvala Isusu! U danima koji su slijedili još jače se očitovao nestanak astme. Čišćenje prašine ili korištenje deterdženata nije mi bilo moguće bez maske na licu i uzimanja spreja za nos prije početka čišćenja, a od seminara nadalje ja čistim bez tih pomagala i koristim samo molitvu Isusu koji mi u svemu pomaže.

(Iskustva Božjih slugu koji su dugi niz godina na terenu ukazuju skoro nedvojbeno da je astma u stvari utjecaj zlog duha, recimo Derek Prince je nakon 40 godina službe na ovom području stavio astmu na popis bolesti iza koji se 100% nalazi zloduh, pa vadim nešto tome u prilog iz knjige jednog od poznatijih slugu Božjih na području oslobađanja od zloduha, H.A. Maxwell White, u svojoj knjigzi 'Zlodusi i Oslobađanje', ovako kreće u priču: 'Moje prvo iskustvo sa službom oslobađanja je uključivalo čovjeka koji je patio od kronične astme od rođenja. Prije nego nam je došao zbog molitve, nad njim se molilo ortodoksnim metodama poznatim u crkvi u to vrijeme, ali ništa  se ni najmanje nije događalo. Kad smo prešli sa molitve zamolbe na molitvu prisilne zapovjedi (forceful command), rezultati su bili zapanjujući. Čim smo zapovjedili astmi da izađe u Isusovo ime (u čije ime?! ), duh bolesti koji je uzrokovao astmatične simptome je započeo izlaziti. Za sat i pol, on je bio potpuno i trajno izliječen. Reći da smo moja žena i ja bili zapanjeni, to je malo rečeno. Mi ovo nismo napravili poznavanjem teologije, jer što nas teologija uči u svezi istjerivanja zloduha? Mi smo to napravili eksperimentalno, voljni probati ijednu metodu ili sistem koji bi donio oslobađanje oboljelom.')

Zatim smo Frano i ja pritiskali moje bolne zglobove. Inače bi ti zglobovi na pritisak boljeli, a nakon dužeg pritiskanja trnulo bi i uokolo zgloba. Sada smo pritiskali nemilosrdno, Frano me nije štedio, ali zglobovi su ostali mirni i bezbolni. To je bila prva spoznaja da Božje obećanje vrijedi za svakoga i da vrijeme čudesnih ozdravljenja nije prošlo. To je radosna vijest čiju istinitost sam ja već provjerila. I očituje se svakim danom iznova: recimo, više me ne bole kosti prije kiše što je svima čudno jer sam pouzdano znala kad će kišiti, a sada ne osjećam nikakvu bol, niti trzaje, niti probadanja u kostima kakvih je ranije bilo toliko da sam ponekad ostala kod kuće nemoćna zaputiti se na posao. U takvim sam situacijama teško ustajala pa bih morala ležati i čekati da prođe jer ni lijekovi nisu pomagali. A onda sam se za pomoć obratila najboljem Liječniku i Ljekarniku, Isusu, i njegova je konačna dijagnoza glasila da sam zdrava. Prihvatila sam radosno takav nalaz i svakome preporučam ovu ordinaciju.

(Čini se važno ovdje uočiti, a ja sam to doznao od Goge direktno nakon seminara kad smo bili na piću, da je ona od artritisa bolovala skoro od rođenja a od astme od 25-e godine... prema tome, kad netko dugi niz godina boluje od nečeg, onda sigurno zna da li je to 'nešto' i dalje prisutno, jel' i vi cijenite tako?!

I evo sad jedan prikladan tekst kad je već spomenula najboljeg Liječnika i Ljekarnika, ovaj se meni posebice sviđa:

'Gledajte, dok Sam Ja bio na Zemlji i hodao među ljudskim bićima, kojeg Sam doktora pitao za savjet? Kojom Sam se apotekom koristio kako bi ozdravljao bolesne, fizički i duhovno? Kojim su se doktorom i kojom apotekom 'u-Tebe-samo-vjerujemo' učenici okoristili, koji su činili isto kao i Ja? Ja vas pitam sada: Da li Sam Ja postao slabiji, ili da li Sam se promijenio, ili Moja Riječ više nije ista riječ, puna moći i snage i posvećenja za duh i tijelo?

O Ja vam govorim, da to doista nije tako. Ja Sam i dalje isti!'

(Od Isusa Krista, a putem Unutarnje Riječi, primio Njegov sluga, prorok Jakob Lorber, i zapisao u 'Nebeske Darove')

A kad sam nakon seminara došla kući i ispričala mužu što se sve dogodilo, nije mi u potpunosti vjerovao. No baš u tom trenutku dvojbe, na televiziji je počeo govoriti jedan čovjek o svom iskustvu - bio je slijep, a sad opet vidi. Rekla sam suprugu da mu je to znak jer ne vjeruje i onda je rekao da bi volio upoznati tog Lorensa nakon čijeg seminara je meni život postao bolji i ljepši.

Sljedećih dana otkrila sam još blagodati koje sam baštinila od Boga. Najveće rasterećenje mi je pobjeda nad strahovima. Do trenutka oslobođenja od tog zlog duha, strašno sam se plašila grmljavine, leta avionom, sama biti noću, a sada svega toga nema i život s Isusom tako je lijep. Kroz par dana u Zagrebu se dogodilo nevrijeme s jakom grmljavinom. Moja kći je dotrčala do mene očekujući da se ja tresem od straha i u čudu zastala vidjevši me mirnu kako i dalje peglam odjeću kao da se ništa ne događa. Nedugo nakon seminara djeca su mi otišla na more, a suprug u Austriju na službeni put tako da sam ostala sama 5 dana i 4 noći. Mirno sam spavala i niti na trenutak nisam se plašila. Sve to dobro utječe i na moje srce. Zbog povremenih tahikardija kojima ni liječnici ne znaju uzrok, propisali su mi svakodnevnu terapiju, lijek za umirivanje srca. Ta terapija sada je nepotrebna i ja više ne uzimam taj lijek. U međuvremenu sam bila kod mog kardiooga, ispričala mu ukratko sve pa i da sam prestala uzimati lijek. Samo mi je čestitao i rekao neka uzmem opet lijek samo ako bude baš jako potrebno, inače da ga ne moram više koristiti. I ne koristim.

Ima i pokušaja napada izvana, nekih novih meni nepoznatih trenutnih smetnji u obliku bola ili misli, ali držim zauzetu poziciju na prvoj crti i ne uzmičem. Uvijek se branim molitvom i sklanjam se u nasigurnije skrovište - u zagrljaj Isusa Krista i sve prođe za kratak čas.

(Lorens: ovaj jako važan dio primanja iscjeljenja, ZADRŽAVANJE iscjeljenja, obično biva zanemaren pa onda mnogi, a to kažu i statistike, izgube primljeno iscjeljenje prilikom protunapada Sotone, o čemu pak Isus obavještava u Mateju 12:43-45; stoga preporučam svima pročitati što je rečeno u sekciji 'Zašto sam izgubio moje iscjeljenje?!?' na 'Sozo' stranici)

Uglavnom je sve lakše, ljepše i radosnije. Dok sam bila bolesna osoba, sve je bilo podređeno tome: ako sam išla u šetnju kvartom, nosila sam sa sobom hrpu lijekova koji bi mi mogli zatrebati; ako sam išla na duži put, prvo smo morali ispitati kakva je liječnička skrb u mjestu gdje putujemo u slučaju da mi bude loše što se često događalo; ako sam trebala ostati sama, netko je morao doći biti sa mnom dok se moji ne vrate da mi bude pri ruci kad mi pozli; jednostavno je bolest zarazila sve segmente života mene i mojih ukućana. Veliki smo dar dobili tada kad sam od Isusa primila odavno zajamčeno ozdravljenje (Izaija 53:4, 5; Psalam 103:2, 3; Matej 8:17; 1 Petrova 2:24). I sada je lakše i meni i svima oko mene. Zato još jednom želim svog novog Liječnika Isusa preporučiti svima, osobito onima koji su u potrebi kao što sam bila ja.

(Lorens: ovdje se još nameće pitanje glavnog problema kojeg Goga ima, a to je njezina sljepoća; kad smo se prvi dan upoznali, nakon predavanja, ja sam mislio da je ona došla samo zbog toga, no iz njezinih sam riječi odmah razumio da nju to u stvari ne zanima, već ovi drugi iznad navedeni problemi; drugim riječima, na ovo se navikla i ne smeta je u svakodnevnici, no ove druge bolesti su joj predstavljale velike probleme; no kad smo pričali nakon seminara, a to se vidi i po njezinom komentaru mužu, ona sad nakon ovih iscjeljenja ima vjeru da i od sljepila može ozdraviti)