Isus je VIDIO tvoju vjeru! (Luka 5:20)

Isus je VIDIO tvoju vjeru! (Luka 5:20)

Sjedim ja tako jedno jutro na dvosjedu i pišem jutarnju propovijed, a mobitel pored mene kako se preko njega spajam na Internet!

I vidim kako mi stiže porukica sa brojem +49, a znam da je to Njemačka, pa onda pogledam a tamo piše:

'Hvaljen Isus dragi Lorens, da ne duljim priču, potrebna mi je pomoć, ne vladam sobom uopće. Gledao sam sa suprugom par tvojih Seminara i siguran sam da me možeš spasiti. Živim u Frankfurtu ali došao bi u nedjelju ili ponedjeljak dolje gdje god da se nalazite. Jako mi je potrebno. Pozdrav XX.'

Pogledam tu porukicu, osluhnem malo u srcu, i napišem:

'Dobro! Ja sam u Vinkovcima do daljnjega… dođite…'

Na što je slijedilo:

'Hvala Isusu na brzom odgovoru. Stižemo u nedjelju ili ponedjeljak pa vas zovem. Hvala vam.'

Nakon toga sam naravno nastavio pisati jutarnju propovijed! :)

 

Došli su u nedjelju, nešto prije početka Seminara sam dobio porukicu da su u gradu i onda sam im dao adresu gdje se održava Seminar … na kojeg su došli negdje u drugom dijelu predavanja 'Moj Bože, Moj Bože, zašto si Me ostavio?!' (3 dan), što će reći kasnili su!

Bilo mi je to malo čudno, jer sam znao da su mogli naći dvoranu na vrijeme, ali očito su tako htjeli … kasnije sam shvatio da je to također vezano za njegov problem, naime, kao da se radilo o jednoj čudnoj vrsti opsjednuća gdje pri spuštanju mraka njegov sistem doživi promjenu i on više ne kontrolira razumski svoje ponašanje … pa se gubi, ili kako je rekao, 'ne vlada sobom' … izlazi van i svašta nešto tako ako sam dobro razumio, uglavnom nije dobro i svjestan je da nije dobro …

Kako je i sam rekao kasnije, u potrazi za rješenjem problema, odlazio je na duhovne obnove, na njih 20-ak, ali mu nikako nije bilo bolje … onda je otkrio moje Seminare, i shvatio je da u katoličkom nauku ima puno 'rupa', pa se 'primio' toga i to ga je dovelo do mene, i hvala Ti Isuse na Čistoj Istini!!

 

Kad sam završio sa predavanjem, a bila puna dvoranica te večeri, dođem do njih, oni su sjedili u drugom redu pa je jedan red ljudi bio između nas, i tako najprije ja pitam njega: 'Čekaj, jesi li ti ovo vozio iz Frankfurta do ovdje samo na molitvu, i ideš odmah nazad?!', on kaže, 'Jesam!', a ja onako kao iz topa, i to u Duhu, 'Isus je vidio tvoju vjeru, NEĆEŠ otići nazad razočaran!' :)

Nakon toga sam ga pozvao vani da izađe, i preispitao u svezi razloga zašto te duhovne obnove nisu napravile učinak na njemu, jer tamo su obično karizmatici koji imaju svu potrebnu silu za oslobođenje, pa smo došli do dva problema, jedan je neoprost roditeljima, točnije, nedovoljno dobro razumijevanje principa oprosta, pa sam mu to morao objasniti, a drugi je nerazumijevanje 'prenošenja iz vlasti tame u kraljevstvo svjetlosti Isusa Krista' (Kološanima 1:13, 14), jer on je mislio da možda neka vradžbina nije na njemu, a u srcu zna da je primio Isusa kao Gospodara, pa sam mu morao objasniti da je u tom slučaju on PRENESEN u kraljevstvo Isusa Krista i da tamo ne mogu biti zajedno sa njime 'prenešene' i vradžbine, tj. da one ostaju u kraljevstvu tame! To ga je vidim dobrano prosvijetlilo i razveselilo! :)

Nakon toga sam ga uhvatio za ruke, za obje ruke onako u križ (kao da si čestitamo, što je pozicija iz koje volim moliti :)) i onda sam počeo najprije uvođenje u ispovijed vjere za Krista kao Gospodara (Rimljanima 10:8-10), nakon čega sam počeo ispovijedati, a on me pratio, izbavljenje u Kristu Isusu po Njegovoj prolivenoj krvi (Kološanima 1:13, 14), i tu je već on dobio oslobođenje, cijeli mu se sistem promijenio i počeo se smijati i vidjelo se da je teret skinut sa njega, he, he, he, on je mislio odmah izaći iz molitve ali sam ga još držao i dovršio cijelu molitvu i na kraju smo zahvalili, i to je bilo to, totalka oslobođenje! J Hvala Ti Isuse!

On je bio toliko radostan da nije mogao sadržati tu radost, i odmah je govorio da je oslobođen, znači i osjetio je to opipljivo!

Kad se sjeo na mjesto, a ja onako sav u elementu, pozovem mu ženu da dođe da je blagoslovim kad su već tako došli izdaleka, i ona se digne, i kad sam položio ruku na glavu da ću je blagosloviti, i da ću krenuti moliti, opaaa, ode ona na pod … kako je ležala tako je Duh Radosti bio na njoj i tako se i ustala … nakon čega sam zvao sina i isto se ponovilo … i on je sa poda ustao u Duhu Radosti… i sad tako oni svi u Radosti na mjesto sjeli … kad je onda taj Duh počeo prelaziti na sve okolo njih, opća navala Radosti (Rimljanima 14:17), i ovi samo što nisu počeli padati po podu od smijanja … i tako pola dvorane … hvala Ti Isuse!

I ne samo to, tamo je jedan probio u jezike, ova se jedna iscijelila od bolova u kuku koji su je pratili mjesecima i tijekom cijelog predavanja … baš je bila nabijena atmosfera!!

Nakon toga, kad smo se tako svi u dvorani proveselili, oni su se zahvalili i otišli, jer ih je čekao dug put, opet preko 1000 kilometara kako su išli preko Rijeke da bi se javili rodbini!

 

Prva poruka koja je stigla nakon molitve, znači iste večeri, glasila je ovako:

'Hvaljen Isus, opet ja! E, tako si mi pomogao, tako se osjećam slobodno nakon dugo vremena. Hvala Isusu dragi Lorens. Teško ti mogu opisati kako se osjećam. Hvala brate. XX.'

Nakon par dana pak ovako piše:

'Hvala ti puno prijatelju, Isus me s tobom izbavio iz tame. Drugačiji mi je život skroz otkad si se molio za mene. Hvala Ti Isuse! :)'

I onda još na kraju, nakon jedno tjedan dana:

'Hvala tebi brate moj, Hvala Isuse. Nisi svjestan koliko mi je Isus preko tebe život proljepšao. Bio sam na 20 duhovih obnova ali ti i Isus ste me sad doveli baš do prave spoznaje. Hvala Ti Isuse na Lorensu i na svemu!'

A ja rekoh:

'Bogme te takao… sva hvala i slava Isusu!!' :)
 
To je dakle bio cijeli paket na djelu iz 1 Petrove 4:10, 11, najprije sila Riječi pa sila Duha, ovako kaže:

10 Jedni druge poslužujte - svatko po primljenom daru - kao dobri upravitelji različitih Božjih  milosti!

11 Govori li tko? Neka govori kao riječi Božje! Poslužuje li tko? Neka poslužuje kao snagom koju daje Bog da se u svemu  slavi Bog po Isusu Kristu, komu slava i vlast u vijeke vijekova!  Amen.
 
… i, naravno, u svemu smo proslavili Boga Oca U i PO Isusu Kristu, kako i valja!! :)
 
            Lorens :)