Iscjeljenje od spondiloze – spoznaja vlastite oholosti

„O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze!“ (Mt 7:14) Koliko je uzak ispravni put i koliko poniznosti zahtijeva spoznala je Viktorija koja donosi svjedočanstvo o iscjeljenju od spondiloze.

Spondiloza je stvrdnjavanje i kočenje kralješnice, zbog čega ona gubi savitljivost. To se događa ako se suze neki prostori između kralješaka, što je posljedica degeneracije intervertebralnih diskova i gubitka elastičnosti zbog starenja, prekomjernog trošenja ili ozljede. Katkada se na kralješcima ili rubovima degeneriranih diskova razviju koštane izrasline, i one mogu vršiti bolan pritisak na razne živce na mjestima gdje se oni spajaju s leđnom moždinom. Suženje i stvrdnjavanje intervertebralnih zglobova je dodatno opterećenje za kralješnicu i njene potporne strukture (mišiće, ligamente i ostale vertebralne diskove), a svaki novi napor čini kralješnicu sklonijom ozljedama.

Blagi slučajevi su često bez simptoma. No, obično se javljaju povremeni bolovi u dijelu kralješnice koji je najjače zahvaćen (vidi, na primjer, Cervikalna spondiloza), koja pogađa vratne kralješke. Bolesnik osjeća sve jače bolove u leđima i teškoće pri saginjanju ili zakretanju tijela. Ako je zahvaćeno područje u donjem dijelu leđa, bolesnik može osjetiti sijevajuće bolove u stražnjici i nogama, karakteristične za išijas.

Viktorija je već duže vrijeme imala problema s vratom i bolovima u vratu. Dijagnosticirana joj je spondiloza, a tjedan dana nakon dijagnosticiranja upoznala je apostola Lorensa Novosela koji joj je rekao da u životu ništa nije slučajno. Sama nije shvaćala zašto se javila ta bolest jer ona inače pogađa ljude koji su dosta statični, imaju uredske poslove i ne kreću se puno, a Viktorija je po struci glumica i stalno je u pokretu. Sudjelovala je na seminaru koji je držao apostol Lorens i kada je čula objašnjenje stiha iz evanđelja po Mateju 7:14, da su vrata ne samo uska, nego i niska i da se moramo sagnuti, postati ponizni kako bismo ušli, Viktorija je shvatila da se ona uporno ne želi sagibati, da je ohola i ponosna te da osuđuje druge. Ta spoznaja ju je jako potresla i bacila je već prvog dana seminara sve lijekove koje koristila te vjerovala u snagu Božje ljubavi. Nakon propovijedi koju je držao apostol Lorens uslijedilo je dugo preispitivanje te je doživjela spoznaju da ništa ne želi promijeniti, doživjela je oslobođenje u srcu te prihvatila okolnosti i Božju volju. Nakon toga trena prestali su svi simptomi spondiloze, vrtoglavica, ukočenost i bolovi u vratu. Nakon propovijedi doživjela je prosvjetljenje da je njezina bolest bila posljedica ponosa, oholosti i osude drugih te je u srcu odlučila da se želi promijeniti i biti kao Isus.  

Sve detalje poslušajte ovdje.

images1