‘Štogod zaištete u Moje ime…’ – Mokrenje u krevet… (Iv 14:13)

‘I što god zaištete u Moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.’

Ivan 14:13

 Jedna od najdivnijih stvari u ovom hodu sa Isusom Kristom jeste čudesna sila Njegovog Imena, i odmah pored toga, fantastična činjenica da je On Svoje Ime ostavio u vlasništvo Crkvi, Svojem Tijelu, u kojem boravi po Duhu (Kološanima 1:27) i kroz kojeg On sada nastavlja obavljati ono što je započeo tijekom života u tijelu iz Nazareta!

Imajte na umu, ‘mi smo udovi Njegova tijela’ (Efežanima 5:30), i čisto sumnjam da ‘Glava može htjeti i činiti jedno a njezino tijelo nešto drugo!’ 🙂 Isto tako, ‘On je trs a mi smo loze’ (Ivan 15:1-5), određene da donesemo Kristolik plod Ocu na slavu … i opet, čisto sumnjam da na vinovoj lozi mogu rasti kupine! Prema tome, ako to razumijemo onda ćemo sigurno razumjeti krasnu izjavu iz Ivana 14:12 u svezi ‘istih djela’ koja će vjernici činiti u Njegovo ime!

*

U Ivanu 14:13 nalazimo prekrasno Obećanje, jedno od onih ‘ŠTOGOD’ kojima su počašćeni Kršćani, samo ovaj puta nije riječ o molitvi već o ‘zahtjevu’ budući se riječ ‘zaištete’ može s pravom prevesti ‘zahtjevate’ tj. ‘nalažete’… a na što se konkretno misli ukazuju Djela Apostolska 3 gdje čitamo:

1 Petar i Ivan uzlazili su u Hram na devetu molitvenu uru.

2 Upravo su donosili nekog čovjeka, hroma od majčine utrobe; njega bi svaki dan postavljali kod hramskih vrata, zvanih Divna, da prosi milostinju od onih koji ulaze u Hram.

3 On ugleda Petra i Ivana upravo kad zakoračiše u Hram te zamoli milostinju.

4 Petar ga zajedno s Ivanom prodorno pogleda i reče: “Pogledaj u nas!”

5 Dok ih je molećivo motrio očekujući od njih nešto dobiti,

6 reče mu Petar: “Srebra i zlata nema u mene, ali što imam – to ti dajem: u ime Isusa Krista Nazarećanina hodaj!”

(Obratite pažnju na to da Petar nije molio Oca u i po Isusu, već je ZAHTJEVAO u ime Isusa Krista … pri čemu je naglasio da je to Ime ‘njegovo vlasništvo’!)

 7 I uhvativši ga za desnu ruku, pridiže ga: umah mu omoćaše noge i gležnjevi

8 pa skoči, uspravi se, stane hodati te uđe s njima u Hram hodajući, poskakujući i hvaleći Boga.

(Ovo je pak posljedica, dakle cjeloživotni bogalj je ustao i hodao i skakao i slavio Boga kao posljedica ove jednostavne naredbe u tom silnom Imenu!; ono na što ja osobno obraćam pažnju jeste činjenica da je tijelo poslušalo, i tako onda trebamo i koristiti obećanje iz Ivana 14:13, kao zapovijed ili zahtjev u ime Isusa Krista)

9 Sav ga narod vidje kako hoda i hvali Boga.

10 Razabraše da je to on – onaj koji je na Divnim vratima Hrama prosio milostinju – i ostadoše zapanjeni i izvan sebe zbog onoga što se s njim dogodilo.

11 Kako se pak on držao Petra i Ivana, sav se narod zapanjen strča k njima u trijem zvani Salomonov.

12 Kada to vidje Petar, obrati se narodu: “Izraelci, što se ovomu čudite? Ili što nas gledate kao da smo svojom snagom ili pobožnošću postigli da ovaj prohoda?

13 Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev, Bog otaca naših, proslavi slugu svoga, Isusa kojega vi predadoste i kojega se odrekoste pred Pilatom kad već bijaše odlučio pustiti ga.

14 Vi se odrekoste Sveca i Pravednika, a izmoliste da vam se daruje ubojica.

15 Začetnika života ubiste. Ali Bog ga uskrisi od mrtvih, čemu smo mi svjedoci.”

16 “Na temelju VJERE U NJEGOVO IME je Njegovo Ime dalo snagu ovomu kojega gledate i poznate: Da, vjera kroz Njega vratila je ovomu potpuno zdravlje naočigled vas sviju.”

Preveo sam ovaj dio na način da razumijete o čemu se konkretno radi jer samo Ime bez vjere u Njega, znači onako kako papige izgovaraju nešto, neće donijeti rezultata, već jedino ako je naša vjera u to Ime povezana ili pomiješana sa izgovaranjem Imena, onda će to Ime dati željeni učinak!

Drugim riječima, nema vajde ‘mantrati’ to Ime i nadati se da će ‘možda’ proraditi!

***

Nakon jednog od Seminara prošle sezone (2011-2012) jedna me žena, prijateljica u Kristu, zamolila ako bi se pomolio za njezinog sina koji, premda je već poodrastao (12 godina), i dalje mokri u krevet, što mu, vjerujete, stvara ne samo praktične nego i psihološke probleme. Ona je još rekla kako je taj problem bio prisutan i kod nje same u mladosti.

Ja sam rekao da nema problema i da se hoću pomoliti za njega, što sam učinio, a kako sam se pomolio to će približiti sljedeći izvadak iz knjige Charlesa i Frances Hunter, ‘Kako iscjeljivati bolesne?!’:

‘Bili smo nedavno u Washingtonu. Jedan čovjek donio je trinaestogodišnjeg dječaka, Ralpha, koji je mokrio u krevet. Kada se Ralph počeo moliti, Gospod mi je rekao: „Produži mu noge i bit će ozdravljen!“. Ovo je zaprepastilo oca. Stavio je dječaka na stolac i izmjerio mu noge. Jedna je bila za četiri do pet cm kraća. Noga je izrasla.

Željeli bismo da razmisliš o ovom ozdravljenju. Nije li donekle logično da ovakva deformacija izazove pritisak na bubrege ili mjehur? Mi smo nakon toga razgovarali s liječnikom, i specijalistom za kičmu, koji su nam rekli da je vrlo lako moguće da ovakva kičmena deformacija prouzrokuje mokrenje u krevet!

Znamo da je uloga nerava, i mišića, u tijelu regulacija funkcija, pa živac, ili mišić, koji je pritisnut, može prouzrokovati probleme ili defekte, ili nepravilno djelovanje nekoga drugog organa.

Jedan naš prijatelj koji je specijalist za kičmu, oduševio se kada smo s njim popričali o nekim specijalnim načinima na koje je Bog ozdravio bolesne. Upozorio nas je na neka profesionalna otkrića koja se odnose na kičmene deformacije. Jedna od stvari koju nam je rekao jest da da nervni sistem kontrolira sve organe i strukture čovječjeg tijela i da sklopni problemi u vezi kičmenog kralješka, tj. Pršljenova ili ploča (diskova) mogu iritirati nervni sistem i utjecati na sustav organa i njihovu strukturu i funkcije, što sve može rezultirati u spomenutim problemima, kao i mnogima drugima.

Rečeno-učinjeno! 🙂 U saznanju da se ova ‘nemoć’ vezuje na problem sa kičmom, i također u saznanju da imam vlast ‘liječiti svaku bolest i nemoć’ (Matej 10:1), ja sam onda napravio cijeli tretman Božanske kiropraktike … tj. u ime Isusa Krista ‘produžio’ sam mu ruke … ruke u stvari u većini slučajeva ne rastu ali izgleda tako dok se kičma ispravlja … onda sam mu ‘produžio’ noge … ni one u većini slučajeva ne rastu ali tako se čini dok se tijelo štima u karlici i lumbalnom dijelu kičme…i onda sam uz polaganje ruku na karlične kosti zapovjedio unutarnjim organima a posebice mjehuru da ozdravi i da primi novu snagu od Isusa Krista. Zahvalio sam i to bi bilo to!

I evo sam nedavno vidio ponovno majku (prošlo više od pola godine) i kaže ona meni: ‘Baš sam zločesta, nisam ti javila, no sin mi je prestao mokriti u krevet!’  *:) happy Kaže kako prvih par dana nije bilo promjene … i da je onda prestalo…

Slava Isusu Kristu i hvala Mu na Riječi koju nam je ostavio sa divnim uputama za život! Ali hvala i na svakom marljivom sluzi koji je posvetio život pomažući bolesnima i tako doprinoseći službi koju je Isus Krist započeo.

U jednoj drugoj njihovoj knjizi ima ovaj dijagram koji evo meni osobno puno pomaže kada se nađem pred nekim fizičkim problemom jer onda znam kojem dijelu kičme zapovjediti ili pak gdje položiti ruke radi iscjeljenja! Jer nekad se bavimo sa posljedicama u tijelu a u stvari je problem negdje drugdje, tj. u samoj kičmi!

Kako sam već rekao na drugom mjestu … 99% slučajeva bolova pri menstruaciji se riješi sa ovim jednostavnim principom zapovjedi u ime Isusa Krista te nalaganja ženskim organima da se pravilno namjeste i da obavljaju ispravno njihovu funkciju.

(Visited 179 times, 1 visits today)