‘Upoznat ćete Istinu..’ (Ivan 8:31,32,36)

Upoznat ćete Istinu i Istina će vas osloboditi!

 

31 Tada Isus progovori Židovima koji Mu povjerovaše: “Ako ostanete u Mojoj Riječi, uistinu, Moji ste učenici;

(Čini mi se važno pogledati malo šire Grčku riječ μενω meno koja je ovdje prevedena kao ‘ostanete’, što je točan prijevod, no ostale su mogućnosti ove: nastavite, ustrajete, prebivate, zadržite se; sve to ukazuje kako se toj Njegovoj Riječi ne bi trebalo posvetiti površno nego prebivati u Njoj dok se Duh iznutra ne ‘probije’ kroz Slovo i donese nam potrebni ‘doživljaj’, 2 Korinćanima 3:6, bilo da je riječ o prosvjetljenju ili pak o iscjeljenju!)

32 upoznat ćete Istinu i Istina će vas osloboditi.” …

36 Ako vas dakle Sin oslobodi, zbilja ćete biti slobodni.

 

Sada tijekom Seminara u Splitu (2012, Listopad) pod Križ je došao jedan čovjek koji je za svoj slučaj ispričao kako je 35 godina imao svoga gurua … točnije riječ je o Maharaji-u …

Samo oni dobro upućeni u odnose između takvih gurua i njihovih štićenika, a najbolje oni koji su i sami bili u takvoj situaciji, moći će razumjeti o kojem se tu duhovnom zahvatu radilo kada je došlo do obraćenja i prihvaćanja Isusa Krista u život kao Spasitelja i Gospodara, tj. koliko je to trebalo biti duboko ‘kopanje’ od strane Božjeg Duha Svetoga da bi se iščupao korijen stabla znanja koje je usađeno u srca onih koji su slušali Istočnu teoriju o Isusu ‘kao jednom od mnogih’, i da bi se posadilo novo sjeme Božanske Poruke Evanđelja Slave Krista, Koji je ne samo slika Božja (2 Korinćanima 4:3, 4) već (što je za njih prilično teško prihvatljivo!) i JEDINI Spasitelj (Djela 4:12)!

Ta priča je imala i svoj uvod, naime, koji mjesec prije sam se upoznao sa tim čovjekom kod dragih prijatelja, oni su nas ‘spojili’ kako je on bio u potrebi, znači oboljeo od raka, i tako smo proveli nekih mislim sat i pol zajedno … pri čemu sam osluškivao prije svega na koji način mu ‘predati’ Isusa Krista … svjestan kako rekoh, poučen iskustvom sa terena, koliku prepreku predstavlja ‘stablo znanja’ čije je sjeme sa Istoka! Tijekom razgovora sam odlučio ‘nadoći’ odgore … i onda sam se uzdignuo sa Čistom Istinom do Prvog Stvaranja počevši dakle od samog Početka … što će reći od poriva ka stvaranju Sebi-nalik bića unutar Očeve Ljubavi … nisam dakle počeo od Isusa … na kraju razgovora sam mu i dao Knjižicu br. 15, koja je prva od tri u tom nizu o ‘Prvom Božjem Stvaranju, Padu Lucifera i prvobitnih anđela te Božjem Planu Spasenja za vječnost’ … rastali se sa dobrim osjećajem.

Nakon toga nije bilo nikakvih reakcija od strane njega … oni ga jesu pokušavali par puta navesti na komentar … no on je izostao … i onda sam ja išao na kratku ‘izvidnicu’ do Splita i Zadra, da bi pripremio terene za Seminare, i dok sam bio u Splitu on je došao jedne večeri sa svojom ženom na propovijed … a propovijed je (kažu prisutni) baš bila silna †… tako da je od njih 8 tamo pola bilo u suzama … a on sam također pod dubokim dojmom … da bi mi na kraju rekao iznenada, i to nas je iznenadilo kako nije do tada bilo nikakvog komentara, dakle reče mi kako mu je izvrsno sjela ta Knjižica!

Ja sam se odmah povukao naunutra i počeo osluškivati za vođenje nakon što sam uputio pitanje Ocu … jer znao sam da nemamo baš puno vremena za gubljenje kako je bolestan i to po doktorima u poodmakloj fazi … jer znao sam da moram nastaviti u istoj liniji ‘napada’ tj. da mu moram dati jednu Knjižicu i da ta mora zaključiti stvar … točno mi je u duhu bila misao, ‘mora biti šah-mat u dva poteza’ … i onda sam otišao dolje u sobu i donio mu Knjižicu br. 54, ‘Čin Spasenja Isusa Krista – 2’ … pomolio se nad njome … tj. položio ruke na nju, baš kao i na prvu, tražio za posebno pomazanje i predao mu je u Ljubavi!

Ovi spomenuti prijatelji su mu u međuvremenu dali snimku Seminara na Kozjem Vrhu … i opet nije bilo nekih posebnih komentara … sve dok nije počeo Seminar na kojem on nije mogao prisustvovati na početku kako je imao obaveze van države … tj. otputovao je u inozemstvo na 4 dana …

I evo jedne večeri nakon Seminara kaže meni D., taj prijatelj koji je i njegov prijatelj, kako se ovaj vraća i da će doći kod nas i da mu je poslao sms porukicu kako ‘sav drhti od radosti jer da mu se ukazao Isus!’

Kad je došao mi smo već imali druženje u gornjoj sobi, kako je to bilo svake večeri nakon Seminara … i onda nam je vidno uzbuđen i potresen, jedva je mogao izraziti doživljaj i uzbuđenje, ispričao svima što je bilo, dakle, uzeo je sa sobom i Knjižicu i snimku Seminara te je svaki slobodni trenutak vremena kad nije radio proveo u slušanju i čitanju … više u čitanju … no nije ‘probijalo’ u njega … tj. premda nije osjećao otpor prema tekstovima tekstovi mu nisu ulazili u dušu … mučio se … i to tako četiri dana … no bio je uporan … tj. ustrajao je u čitanju Riječi, ili kako kaže uvodni citat, ‘u Kristovoj Riječi’… ja moram ovdje napomenuti kako Pismo kaže u Hebrejima 11:6 kako ‘Bog nagrađuje one koji Ga USTRAJNO traže’!

Dakle, on je prema vlastitim riječima unatoč otporu provodio svaku slobodnu minutu u čitanju i promišljanju … kaže da uopće nije imao ni volje ni želje upoznavati ljepote zemlje u kojoj je boravio … a taj grad u kojem je bio jeste lijep (Lisabon)… i onda dok je putovao nazad sa avionom … i također bio unutar Knjižice … odjednom je imao viziju … i ukazao mu se Isus Krist …

… doživljaj ga je preplavio … Prisustvo Gospoda je u njemu proizvelo to da više nije bilo nikakve dvojbe da Njemu mora predati svoj život … kako reče sam, otvorio je srce i primio Ga tamo … i doživio duševno oslobođenje koje se odmah očitovalo kao svaki prekid veze sa prijašnjim ‘duhovnim vođom’ … to je bilo popraćeno sa velikom sigurnošću, mirom i radošću … koji su ga toliko obuzeli da je jedva govorio dok nam je pokušavao prenijeti doživljaj …

Ja sam to onda iskoristio te sam ga još u ispovijedi usana (Rimljanima 10;9, 10) doveo pod Križ tako pred svima … da to potvrdimo i ‘službeno’ … na opće oduševljenje i radost … nakon čega smo se svi pošteno izgrlili i dali slave i hvale Isusu Kristu radi Njegove velike Ljubavi i Milosti!

Odmah nakon toga sam ga uveo i u molitvu primanja iscjeljenja od Isusa Krista, Koji je ne samo naš Spasitelj već i naš Iscjelitelj (Izaija 53:4, 5 + Djela 9:34) … i on je tada primio u vjeri i iscjeljenje koje je onda ispovijedao sve do kraja Seminara, prema njegovim riječima, potpuno uvjeren u to da mu je molitva uslišena! Matej 8:13 + 9:29

Jedna posebna odlika ovog doživljaja meni govori da je iskustvo bilo autentično, a to je duboka i jedva izreciva zahvalnost (naravno da je nemoguće prenijeti tu razliku u cjelokupnoj sferi ovog čovjeka, no ona je ‘prije’ i ‘poslije Krista’ baš bila velika)! Taj mi je čovjek na sve moguće načine pokušavao ukazati da je spreman kako god i bilo kad pomoći u mojoj Misiji proglašavanja Krista … što je isto kao i reći ‘proglašavanja Njegovog Spasenja i Iscjeljenja’… stavljajući sebe potpuno na raspolaganje u svakom pogledu koliko je to u njegovoj moći … i morate priznati da je tako nešto doista rijetko i moguće doista jedino kada je Isus Krist došao u posjed nečije duše!

Njemu Jedinome, radi ovog obraćenja i iscjeljenja, kao i zbog svega drugoga što je u Svojem Milosrđu i Milosti učinio i čini za nas i među nama, neka je sva slava i hvala i čast sad i u vijeke vjekova!

Amen!

(Visited 114 times, 1 visits today)
Scroll to Top