Zašto sam izgubio moje iscjeljenje?

Zašto sam izgubio moje iscjeljenje?

(E.W.Kenyon & Lorens N.)

Osjećao sam se savršeno dobro tijekom nekoliko dana nakon što ste molili za mene. Onda su se svi simptomi vratili i ja se sve od tada nalazim u paklu. Možete li mi reći što je neprilika?

(Iskoristio bi ovaj kratak ali vrlo jezgrovit i praktično izuzetno važan tekst E.W.Kenyona u svrhu izlaganja jednog od povećih problema sa kojima se svaki poslužitelj Iscjeljenja u ime Isusa Krista mora suočiti, i stoga na kojeg mora ukazati ljudima koji dolaze u potrazi za iscjeljenjem, naime, da se zao duh, a zli duhovi su koji uzrokuju bolesti, jednom kada bude otjeran u ime Isusa Krista HOĆE pokušati vratiti u ‘kuću’ odakle je bio izbačen, u potvrdu čega čitamo sljedeće upozorenje koje je Isus Krist dao u Evanđelju po Mateju 12:

43 “A kad nečisti duh iziđe iz čovjeka, luta bezvodnim mjestima tražeći spokoja, ali ne nalazi! 44 Tada rekne: ‘Vratit ću se u kuću odakle iziđoh.’ I došavši, nađe je praznu, pometenu i uređenu. 45 Tada ode i uzme sa sobom sedam drugih duhova, gorih od sebe, te uđu i nastane se ondje. Na kraju bude s onim čovjekom gore nego na početku. Tako će biti i s ovim opakim naraštajem.” – treba svatko razumjeti da je Riječ Božja pisana tako da iznosi one tipične slučajeve koji uključuju sve druge slučajeve, tj. zakone kojima su i ostali ne-spomenuti slučajevi podložni, inače sve knjige svijeta ne bi bile dovoljne da bi se zapisalo sve što je Isus napravio i rekao, Ivan 21:25, stoga, da je ovo uobičajen slučaj kada je riječ o iscjeljenju, što potvrđuje i praksa svih najuvaženijih iscjelitelja u Isusovo ime u prošlom i ovom stoljeću!)

‘Da. To je vrlo jednostavno. Vi ste primili vaše iscjeljenje kroz vjeru drugoga. Protivnik je iskoristio vaš nedostatak vjere i donio nazad simptome, zakamuflirao cijelu stvar i vi ste bili ispunjeni sa strahom namjesto sa vjerom.

(Ovdje bi htio da svi uoče sljedeće, tj. da se razmisli o sljedećem: Čovjek JESTE primio iscjeljenje kada mu dugogodišnji simptomi ‘odjednom’ nestanu nakon molitve vjere ili polaganja ruku, ili bi još bolje bilo reći, proces iscjeljenja je od tog trenutka započeo u njegovu tijelu. Ovdje na Stranici imamo takav jedan primjer kod T.O. kada joj se uho otvorilo koje je od rođenja bilo u teškom defektu; drugim riječima, nije to i takvo stanje bio ‘privid’ ili ‘stanje uma’, već je to bio znak da je iscjeliteljska sila Duha Svetoga ušla u osobu i da su se uzročnici bolesti maknuli tj. ‘otjerali iz kuće’; pogledajmo sada još jedan takav tipičan slučaj kada je iscjeljenje počelo – – –

‘W.X., inače katoličke vjere, imao je problem sa svojom prostatom… slijedio je doktorski pristup sa antibioticima… koji je oštetio jetru… pa sad onda već godinama nije mogao jesti izvjesnu vrstu hrane radi neugodnih i bolnih fizičkih reakcija… što je on pokušavao sanirati prirodnim lijekovima i prikladnom prehranom.

…nakon što je jedno vrijeme od strane mene bio podučavan po Riječi i kroz preporučene knjige o iscjeljenju, ja sam zatim tijekom posjete njegovoj kući održao propovijed i nakon toga ga uveo u molitvu vjere i prisvojili smo iscjeljenje… i sad pazite dinamiku o kojoj pričamo, ovo su njegove riječi u svezi zbivanja poslije propovijedi i molitve:

‘Mislim, evo i ja sad već 2. (ili 3. dan – ovisi kako se broji 🙂  ) hodam u vjeri, i jučer je “baš slučajno” sinovljeva generacija prije odlaska u školu imala u vrtiću oproštajku pa je poslije bila roštiljada… a ti znaš da sam ja s ćevapima bio duuuugoo na Vi. Naravno da sam guštao dokazati svoju vjeru u više pravaca pa sam među prvima bio kod roštilja (valjda nitko nije pomislio “gle ove gladoše!” 🙂 ). jedem i ništa mi nije i mislim si “treba vremena da počne djelovati” ….onda shvatim odakle ta misao potječe pa promislim par “Pisano je….”. Jedem dalje i ništa i mislim si da, zapravo, baš što više jedem dokazujem svoju vjeru i onda pojedoh i jednu pečenu kobasicu… ali ipak sam tu stao da ne pretjeram i ne izađem iz reda umjerenosti. Poslije sam se u nekom veselom društvu tiho i lagano čudio da sam znao imati simptome ponekad i kad bih jeo svježi kravlji sir a sad uz ćevape mir Božji. Kad smo došli doma sam rekao svojoj ženi da idem u spavaću dobro se isplakati od sreće jer čak ni simptoma nema.’

Dakle, ovo morate vidjeti iz aviona da je iscjeljenje primljeno, jer ne nestaju tek tako dugogodišnji simptomi jer si je čovjek to odjednom umislio ili se promijenilo vrijeme! No, pogledajmo nastavak situacije, baš je krasno poučno jer je tipično pa stoga predlažem svima da se ne odnose površno prema procesu koji je ovdje prikazan kroz ovo živo svjedočanstvo:

‘Uglavnom, što se prostate tiče sve u redu…npr. prethodni vikend a i jučer  popodne sam inicirao da odemo obiteljski na bazene (što sam ranije izbjegavao, tj. barem one negrijane, olimpijske) i, mogu ti reći, da je to bio pun pogodak. Obitelj, tj. klinci (žena baš nije ljubitelj, ali uživa kad dođe 🙂  ), uživahu samo tako a, isto tako, i ja. Uvijek sam se prvo, u vjeri, bućnuo u olimpijski bazen i sve 5. Dapače, voda ugodna za uživanac a onda krenem sa ostalim bazenima i tako u krug.

No, zato što se tiče probave tj. jetre (i žući), nije baš tako glatko. Znaš da sam pred više od 2 tjedna, odmah nakon molitve iscjeljenja, krenuo u hod u vjeri što se tog tiče. Za prvih nekoliko dana sam ti napisao da je sve bilo i više nego u redu. I slijedećih 10-ak dana sam jeo sve kako je žena kuhala tj. kako su nam u gostima nudili i bilo je sve u redu. Mislim, bilo je i simptoma ali prevladah uz molitve i “Pisano je….” sve dok u četvrtak žena, njenoj nećaki koja je dolazila k nama u goste, nije odlučila pripremiti nećakino omiljeno jelo – lazanje. “Dobro”, mislih si, “kad je to na redu – nije problem.” i uz prigodnu molitvu prije jela, krenuh u to…jedna lijepa kocka …masna kakve inače lazanje i jesu i, iako sam već to popodne osjetio, pojačane simptome, borio sam se s tim, bio sam na rubu, uz već navedena “oruđa” iskorjenjivao sam rad zloduha a ubrzao sam i čitanje Osborna (sad već završih 2. čitanje i prijeđoh na Sozo, što sam već jedva čekao). 2. dan, u petak, je bilo još žešće, osjećao sam pravu bol, čak i ako bih se samo pomaknuo u vožnji autom, i bio sam još više na rubu, iako, znajući da ću biti kušan, borio sam se i opet pojeo, iako manji, komad lazanja za ručak. Moram napomenuti da sam u četvrtak bio u jednom OPG – u (obit. polj. gospodarstvo) 10-ak km od kuće po kozji sir koji tamo uzimamo već mjesecima, a zadnja 2 mjeseca smo uzimali  i sirutku, što je odlična stvar za više bolesti pa i za probleme sa jetrom, i iako sam gospođi najavio da ne trebam više sirutku, i nisam je uzimao zadnja 2 tjedna ona je rekla u par navrata da mi je pripremila jednu bocu, i odlučih ju uzeti, da joj ne izađem iz volje, pa makar ju bacio. Međutim, nakon onih problema s lazanjama počeo sam opet koristiti sirutku koja pomaže… nije da ne pomaže i to se osjeti. Dakle, nakon 2 tjedna hoda u vjeri, barem što se probave tiče, tu baš i nisam tako čvrst. Pomolio sam se Isusu proteklih dana, između ostalog, i rječima “Duh je voljan ali je tijelo slabo.” )

‘Namjesto da ste ustali odlučno i susretli protivnika sa Riječju, i njegovu moć zapovjedili slomljenom u Isusovo Ime, vi ste ustupili (predali se).

(Finale je ove zgode na žalost bio baš takav, ustupanje i predaja, čitamo zadnje izvješće u svezi ovog događajaHvala na brizi i trudu (bez fige u džepu). Jesu li se simptomi vratili ? Ooooo, itekako su se vratili, gori no ikad, ali taj je dio, hvala Bogu, već iza mene. Sad se polako zdravlje vraća (ne po vjeri očito već je riječ o drugim metodama i ublaživanju simptoma). Čitat ću Bibliju i dr. ….samo ne čini mi se da ću tako skoro opet pokušati biblijska izlječenja…

… ova životna situacija je dakle tipična, jako tipična i zato je smatram važnom za dublje promišljanje; Aimee McPhearson, koja je isto imala veliku službu u ovom području, iz svog iskustva ovako kaže: 

‘Ne zamišljajte, ni za trenutak, da će đavao dopustiti takvu veliku pobjedu poput one koja je bila izvedena u vašem životu da bude ostvarena bez otpora. Za svaki će se centimetar tla trebati boriti. On ima nekoliko metoda napada.Jedna od njegovih metoda je podići oko vas nevjernike koji će pokušati posijati sjeme sumnje u srce, baš u vrijeme kada vam ohrabrenje i pomoć budu najviše trebali.Drugi je donijeti nazad stare simptome i oštre proboje boli, govoreći: ‘Aha! Ti si mislio kako si bio iscjeljen, zar ne? Ali pogledaj ove valove kako se gomilaju sa svake strane. Ti više ne možeš hodati po ovim vodama. Ne osjećaš li bol? Zar to ne dokazuje da nisi iscjeljen?’Ali držite vaš pogled fokusiran na Isusa (aludira na Petra i njegovo hodanje po vodi!; oni od vas koji barataju Engleskim jezikom, preporučio bi vam u svakom slučaju da pogledate krasnu propovijed K.E.Hagina na ovu temu, ‘Sumnja, strah i nevjerovanje’: https://www.youtube.com/watch?v=NomZHolreBk).

Podignite vaše srce i započnite hvaliti Gospoda, oduprite se đavlu i on će pobjeći od vas. Ne dopustite da vas neprijatelj satjera u ugao Dvorca Sumnje; ostanite na sunčevom sjaju Isusovog osmijeha. Podignite vaš glas u zvučnoj hvali Isusu i dokažite doista da je ‘radost Gospodnja vaša snaga’. Prisjetite se da su sve stvari moguće za one koji vjeruju (Marko 9:23) i da je vjera glavni ključ koji otvara vrata svakog Dvorca Obećanja Božje Riječi.’

… što to znači praktično? To znači da se čovjek jednostavno mora ‘probiti’ s vjerom kroz te simptome u kojima prije toga prepoznaje element protivnika, treba zbiti redove i ne dati prostora đavlu, Efežanima 4:27, tj. treba se podložiti Istini Pisma i onda se hrabro uz ‘pisano je’ i snagu Isusova imena oduprijeti Sotoni i on će pobjeći od njega, Jakovljeva 4:7; točno to je napravila D. kojoj je Sotona također htio pomrsiti planove nakon primanja iscjeljenja (i njezino je svjedočanstvo na Stranici u sekciji ‘Svjedočanstva’) vrativši lakše i teže simptome, njezinim riječima:

‘Drugi je donijeti nazad stare simptome i oštre proboje boli.’ Točno to se meni događalo kući, cijelo to vrijeme kući ja sam imala proljev…..lagane grčeve, ponekad bol ali sam imala fokus na Krista. To me držalo….saznanje o tome kao me Sotona napada i čitanje Bibilije…. Kad sam došla nazad u P., četiri dana sam imala velike proljeve, i na trenutke bi mi dolazili bolovi u trbuhu ali zaista se nisam osvrtala na to jer SAM JA ISCJELJENA! Zatim mi je velika bol u grudnom košu došla, koja se protezala do kostiju iza, toliko jaka da se ne bih mogla pomaknuti u postelji, ali sam radila po kući kao da mi nije ništa. – važno je uočiti da njoj simptomi također nisu bili beznačajni, tj. kao da joj nije ništa pa se može zanemariti, tj. da su joj simptomi bili također nezgodni kao u iznad izvještaju ovog prijatelja Kršćanina.

Molila sam se i otjerala zloduhe. Jednu večer me Lorens nazvao pa smo se I., on i ja zajedno pomolili (Lorens: Molili smo Mateja 18:18-20), bol mi se uvelike smanjila, još je bila prisutna tri dana ali puno manje. Sve mi je to govorilo „ sebe uništavaš, dovesti ćeš se do ludila, ne umišljaj, nemoj ići kod doktora jer ćeš se samo osramotiti i shvatiti da su ti crijevne resice i dalje uništene“ ali ja sam samo gledala u Isusovo lice. Nisam se pokolebala u svojoj vjeri, ostala je na čvrstoj stijeni. Ne moram vam ni reći da unatoč svemu tome nisam zaboravila dnevno pojesti nešto od kruha bez obzira na simptome i da me je svaki griz podsjećao koliko sam Isusu zahvalna i koliko je On velik. Naravno sve to u velikoj tajnosti i skrivečki. 🙂

… i koja je bila posljedica ovoga? Kad su ovi napadi prošli, tj. kad ih je odbila u vjeri, a ovakvi su napadi dozvoljeni da vam osnaže vjeru, 1 Petrova 1:6, 7, onda su odjednom svi nestali, i ona sada, ili od tada, bez ama baš ikakvih simptoma, jede sve normalno kao da nikada nije imala celijakiju, opet njezine riječi, sada nakon prevladavanja ovih prepreka:

‘Meni je dovoljan dokaz što sam dosad pojela i jedem svaki dan kruh, muesli, mađaricu, krempitu, integralno pecivo, napolitanke, pizzu i krokete bez ikakvih daljnjih simptoma, kao i vi 🙂 eto, to je meni dokaz da sam ja zdrava—Njegova Riječ se ispunila kao što je i rekao!’)

Zašto ste se predali? Budući niste imali temelj u vašem životu. Vi ste bili poput čovjeka koji je izgradio njegovu kuću na pijesku. Oluja je došla i uništila ju (Matej 7:26, 27). Ono što vi morate napraviti jest sami upoznati Gospoda kroz Riječ.

Kada znate da ste ‘Njegovim modricama vi iscjeljeni’ (Izaija 52:12; 53:5; 1 Petrova 2:24) i vi to znate kao što znate da su dva i dva četiri, protivnik neće imati vlasti (moći) nad vama.

Kada poznajete vlast (moć) i autoritet Isusovog Imena (Filipljanima 2:9, 10) i da ga vi imate zakonsko pravo koristiti (Luka 9:1; 10:19; Marko 16:17; Matej 10:8), i protivnik vas opsjeda, vi nećete biti ispunjeni sa strahom. Vi ćete mu se jednostavno smijati u lice i reći Sotono, nisi li znao da si bio PORAŽEN? Ostavi moje tijelo.’On će otići.

Nitko ne može očuvati njegovo iscjeljenje koje je došlo kao rezultat vjere drugoga ukoliko njegova vjera nije dovoljno razvijena kroz Riječ, tako da on može podržati (očuvati) njegova vlastita prava u Kristovom Iskupljenju.’

(Nemoguće je prenijeti osjećaj koji čovjek mora imati da bi mogao stajati čvrsto u ovim kušnjama, no taj osjećaj dolazi i može doći jedino kao posljedica čitanja Riječi, ovdje o onome što Riječ kaže o Iscjeljenju, i dubljeg promišljanja o Istinama tamo i kroz posljedično sukladno življenje, drugog načina jednostavno nema; kada to čovjek napravi kako treba, on onda dobija onu jednu neopisivu sigurnost i čvrstinu, i kada ovakve kušnje naiđu, onda kod njega u srcu nema ni najmanje sumnje da su to napadi Zlog i on će držati svoju poziciju bez obzira na sve jer zna da je iza njega Isus Krist, Pobjednik nad Sotonom, kao i svi anđeli nebeski; drugim riječima, taj čovjek stoji na Stijeni Riječi i njegova će kuća izdržati oluje i vjetrove, tj. bujice, Luka 6:46-49; obratite pažnju da se ovdje ne kaže da će jedna kuća biti napadnuta a druga da će biti zaštićena, ne, kaže da će obadvije proći isto nevrijeme, no jedna se neće srušiti jer je utemeljena na Riječi; s druge strane, ako je čovjek navezan na drugog čovjeka, na njegovu vjeru, on se jednostavno neće moći održati kada bude napadnut, jer nema nikakvog temelja u sebi, ovaj drugi čovjek obično nije u blizini i ne može mu pomoći, i to je rezlog zašto je poduka jednostavno prijeko potrebna za upješan hod u vjeri, tj. boj vjere = Rimljanima 10:17;

‘Vjerovati u vjeru neke druge osobe je vrlo opasno. Mi trebamo vjerovati u Riječ Božju sami. Mnogi ljudi koji su nepodučeni u Riječi traže nekoga tko može moliti molitvu vjere za njih. Molitva vjere može donijeti izbavljenje privremeno, ali nevjerovanje će eventualno poništiti učinak njihove molitve. Ono što će čovjeka prevesti preko (svih prepreka) je imati vjeru, vjerovati u svoju vlastitu vjeru, imati sam za sebe povjerenja u Riječ Božju. To nije razgovarati o vjeri, ili potreba za vjerom, nego je to bezuvjetno počivanje u živoj Riječi.’ 

E.W.Kenyon ‘Predivno ime Isusovo – XII’)
E.W.Kenyon ‘Isus, Iscjelitelj – 22’

(Visited 650 times, 1 visits today)
Scroll to Top