Sa seminara u Zagrebu (2)

Vecer. Malo sam kasnije poslao ovaj mail. Bio sam na nocnoj kavici s A. pricali o danasnjem predavanju. Necu puno pisati ali cu u kratkim crticama opisati sta se dogodilo jucer. Kako sam iz dana u dan sve vise fokusiran na Rijec Gospodnju,sve vise se u meni nesto mijenjalo. Da ne duzim puno u objasnjavanju i pricanju o meni,nasao sam ono sto sam trebao. Dokaz tome je bio događaj od jucer. Kao sto ste i sami primjetili dogodilo se buđenje. Prije nase molitve rekli ste da ukoliko osjecamo bilo kakva zbivanja u nama trebamo ustrajati na sto sam posebno obratio paznju. Kako smo se pripremali na molitvu u mojoj glavi je nastala lagana vrtoglavica koja se postepeno povecavala. Pritisak u cijelom tijelu je rastao do te mjere da sam pomislio kako cu se onesvijestiti.

Pritisak je bio toliko intenzivan kao balon koji se puhao zrakom do one zadnje granice prije puknuca. U mome tijelu je bilo jako tijesno. Pomislio sam si kako cu se osramotiti kada se onesvijestim,te mi se vid zamaglio do te mjere kao da gledam kroz prozirnu plastiku. U trenutku kada ste poceli s molitvom sve nestade. Odjednom kao da nista nije bilo. Kako se unutarnji nemir manifestirao tako je i nestao. Iznenada. Kao kad ja pojedem keks. Nestane u tili cas.  Nakon molitve osjetio sam radost i jednostavno nisam mogao suspregnuti smijeh. N. me pitala dali sam dobro,a bio sam i vise nego dobro. Do trenutka kada sam dosao do vas. Taj osjecaj da svoju srecu podijelim s vama jer ste mi ukazali i pokazali istinu u Isusu,Ocu nasemu,rezultirao je mom “slomu” odnosno placem koji nisam mogao svojevoljno suspregnuti. Tu noc i jutro poslje se nastavilo a u popodnevnim satima je nastao osjecaj velikog mira. S cistom slikom tko je moj Gospodar te sta sam ja i gdje sam ja na kraju krajeva.

No da ne duljim vise,veliko hvala. Neizmjerno sam vam zahvalan, zahvalan Emilu,zahvalan ljudima oko mene i najveca hvala Isusu sto me voli jer nisam spoznao njegovu Ljubav do sada.

Moja sreca je neopisiva i nema rijeci kojima bi mogao opisati kako vristi u meni. Da ne prođe niti jedan dan a da Isus nije u mojem srcu,mislima i ustima.

Neka je vjecna Isusova slava.

Laka vam noc

 

Zoran

(Visited 13 times, 1 visits today)
Scroll to Top