“Ruke koje gore” – Uvodna riječ

Nedavno je (prije recimo 10-ak mjeseci) kod nas u Zagrebačku Ekipicu došla, tj. ‘prešla’ iz protestantske crkve, jedna grupica ljudi, osvojio ih (prema njihovim riječima) ne samo nauk Čiste Istine već i sama Sila Duha koja je u mojim propovijedima (‘Živa Riječ’) baš kao i redovita ozdravljenja i znamenja i čudesa koja prate moju službu! 🙂

I tako u razgovoru s jednim od njih koji je posebice revan, doznao sam kako njemu dlanovi ruku gore prilično redovito i to ponekad do takve mjere da mu se doslovno ‘mast’ cijedi iz ruku koje tada dobivaju onu purpurno crvenu boju … u prilog čega mi je ispričao jedno spektakularno svjedočanstvo koje mi je, za potrebe ove ‘uvodne riječi’, i napismeno priložio, pa kaže:

KOGA SIN OSLOBODI, ON JE DOISTA SLOBODAN! (Ivan 8:36)

Bila je zima 05.02.2017, pet dana prije rođendana mog prijatelja Y. Mjesecima bi se nalazili “SLUČAJNO”. Kad bi meni gorile ruke a Y gorile noge, oba bi znali da ćemo se vidjeti taj dan “SLUČAJNO” a da se nismo dogovarali (ZANIMLJIVO ZAR NE?) Stanovali smo dvije autobusne stanice jedan od drugoga. Tako je bilo i 05.02.2017. Odemo na kavu u kafić tik iza policijske akademije i povedemo Y susjeda X. I onda neiscrpna tema ISUS. Ja u svome elementu, u polutransu, ne znam da u telu ili izvan tela (to samo Bog zna). Pričam ja njima dvojici o jednom židovu iz Galileje koga zovu Nazarećanin. Sav u zanosu jednog momenta ne razmišljajući, “SPONTANO” ustanem, ispružim se prema Y, stavim svoju desnicu na njegovo livo rame (Y je sjedio točno preko puta mene). Istovremeno iz mojih usta izletiše riječi: KOGA SIN OSLOBODI, ON JE DOISTA SLOBODAN. I sam zatečeni i pomalo iznenađen sjednem ponovo i nastavim storiju o Gospodaru gospodara. A moj ti se Y sa obje ruke čvrsto uhvatio za bočne naslone za ruke, mijenja boje ko semafor i ko papagaj ponavlja (3, 4 puta) jednu te istu rečenicu: JEL’ DE prijatelju Z, TI ZNAŠ ŠTA MI SE DEŠAVA? X ga gleda zabrinuto i govori: Y tebi je loše, da zovemo hitnu. Ja sjedim i dalje se smešim a Y preko puta se porađa”. Najedanput zavuče desnu ruku u džep, izvadi kutiju crvenog Marlbora, grčevito je stisnu i zgužvanu baci na stol i povika: JA OD SADA VIŠE NE PUŠIM. I doista nije do dana današnjeg. Nitko mu nije mjesecima vjerovao (a najmanje njegova žena) da ne puši. Zanimljivo je da je susjed X (sotonin poslanik) sutra donio Y, prvi put u životu, na poklon kutiju crvenog Marlbora da ima uz kavu. Ja, doista, ništa nisam znao da je Y bio teški ovisnik o pušenju. Kaže da samo uz prvu jutarnju kavu popuši bar desetak cigareta. Ali je Isus znao i Y je za rođendan baš lijepo darovao. Hvala ti ISUSE. Ali to nije sve. Poslije je Y pričao da mu je, nakon moje intervencije, prvo krenula vatra iz nogu prema gore. Kad mu se i utroba počela dizati mislio je da nije srčani, a kad je probilo u glavi i oblio ga znoj kroz svaku poru na glavi mislio je da je moždani ili čak oba. O hvala ti moj predobri Isuse. A narednih desetak dana je imao žestoko čišćenje na van… ali nećemo o tome. Y i dalje ne puši, to mu ni malo ne nedostaje. Kaže da misli kad bi zapalio da bi povratio. A X Babilonac ima tešku epilepsiju. Baca ga čas u vatru, čas u vodu, po noći ga zna baciti i na zid šta li je to Isuse?) Oba su, Y i X, slušali Evanđelje Isusa Krista. Y čuo i zgrabio srcem a X nula bodova. I dalje svezan i sputan u vlasti Božjeg protivnika. Ide na seminare i duhovne obnove kod Babilonaca,…u stilu:… majka Mari kose plela….

Ps: Ni jedan od nas trojice nije znao šta se dešava. Ali On, Najuzvišeniji sve je znao i sve se odigralo po Njegovom scenariju. Tako si čudesan Isuse. Hvala ti I slava Isuse. Zbog drugih bi bilo korisno da vide kako Bog koristi svoje a Njegov protivnik svoje sluge.

ISUS

E sad, mene oduševilo ovo svjedočanstvo, mislim ‘cijelom dužinom puta’, i ovaj dio da ruke gore do te mjere da se ‘cijedi mast’, pa onda djelovanje dara Duha kod ustajanja i polaganja ruke uz ‘Mač’ Duha’ (Efežanima 6:17) kroz stihove iz Ivana 8:36, i naravno čudesna reakcija u tijelu ovisnika o pušenju kad ga je Duh dobrano polomio u procesu čišćenja… i pitam ga ja nakon toga ‘I, kako su reagirali kod vas tamo u crkvi, jesi li ti njima rekao da ti ruke gore, tj. da imaš to pomazanje?!’, misleći pri tome, ‘Sigurno su ga onda tamo koristili prepoznavajući Dar Božji’, na što sam dobio ja bi rekao čak još čudesniji odgovor od samog ovog navedenog oslobađanja, naime, da tamo dugi niz godina nitko nije znao reći što znači taj ‘fenomen’, a kamoli da to iskoristi, pa sam za potrebe ove ‘uvodne riječi’ rekao da mi i taj dio napiše na papir:

‘Desetak godina ja sam pitao mnoge. I Pastore i majstore, i voditelje timova, starije kršćane zašto mi ruke gore i znači li to što? Nitko mi nije odgovorio samo su me blijedo gledali kao tele u šarena vrata. “Nešto” u meni mi je govorilo da bi to moglo biti pomazanje ali su me zbunjivale dvije stvari:

1.Zašto svi šute o tome, ili ne znaju o tome (mislim da nisu znali jer oni nisu imali ruke koje gore).

2.Često mi se dešavalo u kafiću dok sjedim u društvu da mi najednom ruke počnu gorjeti. Gledam okolo i razmišljam zašto sad ovdje. Pun kafić ljudi. Pa neću valjda zaredati po svima ruke polagati.

I onda ti protivnik Božji počne puniti glavu: Hej, još si ti zelen. Šta si sebi umislio da imaš pomazanje,…

I tako prođoše godine. Da bi prije cca 7, 8 g kad smo imali godišnju konferenciju, apostol Barbara Joder pitala je li koga Bog dotakao. Meni ruke veći dio službe ne gore nego izgaraju. Kao da sam ih opekao na vrelu peglu, tamno crvene, skoro ljubičaste i još masne kao da sam ih nauljio (uz napomenu ruke mi se ne znoje). Bili se i ja javio, kolebam se, smijat će mi se možda,…

Ja se odvažim, javim se i pokažem obje ruke. Kažem da mi se to često dešava, čim dignem ruke prema nebu dođe vatra,… Tada prvi put čujem od nje da je to pomazanje za iscjeljenje i da ruke simboliziraju snagu Božju. To je čula i vidjela cijela dvorana i vodstvo crkve. Nikome nije palo na pamet da bi taj dar trebalo iskoristiti.

Eto moj Junače ukratko.

Blago tvome stadu. Oni znaju i što je to i za što je to.
Gde si bre bio ranije? Tolike godine sam kaskao u mestu. Čak možda i nazadovao. Hvala Isusu za tebe da se namirih na pravog i istinskog slugu Kristova. Hvala Isuse I tebi i tvome Izabraniku Lorensu N.

ISUS

Dakle, 10-ak godina čovjeku gore ruke do te mjere da mu se ‘mast cijedi’ sa njih, DOSLOVNO, i nitko u vrhušci crkve gdje je bio nije mu znao reći, ili nije htio, što to znači, a kamoli da mu je dao priliku ili poticaj za djelovanje…

Kad sam to čuo, potreslo me do dubine duše i rekoh, pa ovo ne smije biti slučaj u Tijelu Kristovom, a na žalost znam da je tako i u katoličkom religijskom uvjeravanju gdje ljudi iz naroda maltene smatraju ‘svetogrđem’ kad bi se spomenulo da ‘svi koji vjeruju trebaju polagati ruke na bolesne’ prema Isusovoj uputi iz Marka 16:18…

Stoga, rekoh ja sebi, idemo sada JAVNO sa ovom stvarnošću – otud naziv ovog ‘programa’, i onda ćemo pored naših iz Tijela Misije kojima ruke gore ‘regrutirati’ također sve takve koji su ‘odbačeni’ u crkvama ili su pak obmanuti lažnim doktrinama da TO mogu samo posebno odabrani i ‘sveci’, i onda ćemo vojsku junaka sa gorućim srcem i rukama podučiti i poslati na teren da u ovim posljednjim danima za Krista propovijedaju Evanđelje ne samo riječima nego i djelima, tj. popratnim znacima i čudesima, što je i volja našeg Gospodara Isusa!

***

Kod nas pak unutar Tijela Misije, od samog početka moje službe, ja sam naravno poticao ljude koji su mene gledali i vidjeli kako Isus djeluje po polaganju ruku (vidi mnoga svjedočanstva na ovoj Stranici!), da i sami čine isto jer smo SVI na to pozvani (Ivan 14:12 + Marko 16:17, 18), u potvrdu čega u ovoj sekciji Stranice ‘Sozo’, ja onda prilažem a i prilagat ću u budućnosti svjedočanstva onih koji su se odvažili položiti ruke na potrebite i potlačene dajući tako priliku Isusu Kristu da potvrdi Svoju Riječ po njima kako je uostalom i obećao (Marko 16:20; Djela 14:3)!

***

NAPOMENA za kraj: Dakle, u slučaju da vama ruke gore, bez obzira na vjeroispovijest, i da to u vašoj crkvi ne prepoznaju kao ‘pomazanje’, ili pak u to ne vjeruju te ne podržavaju polaganje ruku, a vi u srcu osjećate da tu nešto nije kako valja, ja vas pozivam da se javite ovdje pa da uz Sveto Pismo riješimo tu dilemu a vi iskoristite Bogom dano pomazanje za dobrobit bližnjih te Isusu Kristu na Slavu!

Lorens Novosel

Apostol Isusa Krista

(6 Listopada, 2020, u Zagrebu)

(Visited 84 times, 1 visits today)