Miran – Isus uskrisio mrtvog, kroz mene i po meni

 Isus je predivan, čudesan i uvijek pun iznenađenja, pa mi je ovaj put stavio na put i najteži slučaj, vjerojatno samo zato, da vidi, jesam li ja Njegov Istinski Borac za Istinu, Ratnik Svjetla i “Diverzant”-Specijalac i za najteže slučajeve… ili ću kod ovakvog najtežeg slučaja jednostavno “napuniti gaće”…i pobjeći glavom bez obzira sa izgovorom: “Oprosti Isuse… ali ovo je za mene zaista previše, preteško, “preozbiljno”… nikad mi još nisi stavio mrtvaca na put… itd.“

I tu je On mene (skužio sam Ga već …he he) stavio na ispit vjere, na test koliko je jako moje uvjerenje-povjerenje-vjera u Njega… jer na kraju krajeva nisam ja taj, koji vraća mrtve u život, nego On… nije moja snaga koja mrtvome vrača život, nego Snaga Života = Snaga Očeve Ljubavi. A ja sam samo ud Njegovog tijela… i to veoma “živahan”, aktivan, djelotvoran…

A bilo je to ovako: Vozim vam se ja, Miran prošli petak oko 19h sati biciklom kroz naš lijepi Ptuj do trgovine LIDL, da uzmem tamo samo paket naranči od 2 kg, koji mi je trebao sutradan, da ocijedim svježe cijeđeni sok od naranče za našeg Apostola (koristim svaku priliku za uzrast u Ljubav), jer imamo u subotu Bogoslužje. I kad se vraćam iz spomenutog marketa imao sam dvije opcije, dvije staze, da se vratim doma. I izaberem ja (Isus za mene) onu kroz gradski park. I tako ti ja veselo vozim doma, naranče u ruci… mobitel na balanci, uključena propovijed našeg Lorice i slušam i vozim… i s jednim okom gledam stazu naprijed gdje vozim, s drugim okom promatram lijevo park, a desno trotoar i velika sportska hala jednog u Sloveniji poznatog boksača (inače 2 puta svjetski prvak u boksu u svojoj kategoriji)… Kad ono s desne na trotoaru vidim dvije djevojke, hodajući vraćali se s jogginga (trčanja) i taman skoro pa stigle do ulaza tamo, kad se jedna od njih odjednom sruši, zapravo prvo klekne na trotoar, k’o da je izvinula gležanj ili nešto slično. A pored nje njena kolegica, koja je pridrži i spusti na pod. Kad sam prešao jedno 10-15 metara od njih, odjednom čujem viku, urlik: „U pomoć, pomozite, neka neko pomogne…ona umire, pomozite!“ A nigdje nikoga blizu osim mene.

I sad imaš u glavi dvije opcije: ili nastaviš voziti dalje ili ideš u pomoć. I to je trajalo 1 sekundu u mojoj glavi,  i okrenem se, parkiram biciklu tamo pored, a ona djevojka, gospođa (bile su obje cca. 35-40 godina po procjeni) viče iz sveg grla: „pomozite, neka neko pomogne“. U međuvremeno ona gospođa leži na trotoaru, bez daha, cijela crno plava u licu, a ova druga viče: p“omozite molim, pomozite, zovite hitnu… ne diše više…“. I zaista kad sam je pogledao,  bila je mrtva, plavo crna u licu, nepomična. Ja sam uzeo s balance mobitel da nazovem HITNU, a onda sam se sjetio TKO sam (sin Božji, ud Kristovog Tijela)  i da je taj Koji je u meni, jači od onoga, koji je u svijetu (1. Ivanova 4, 4). I tako ja s mobitelom u jednoj ruci priđem do nje, koja leži mrtva na trotoaru. Ispružim obje ruke nad njenim tijelom i počnem se derati- vikati: U Ime Isusa Krista, Ja kao Sluga Božji, ZAPOVIJEDAM ŽIVOT u ovo tijelo, zapovijedam Snagu u ovo tijelo, zapovijedam Snagu Života, snagu u mišiće, živce, tetive… Zapovijedam Život u Ime Isusa Krista u ovo tijelo, sada!!! Amen! 

I moja zapovjedna molitva vam je trajala možda minut, dva, i onda je crno plava boja lica polako nestala sa umrle, i počela je opet polako disati (Isus joj je vratio “dah-Duh Života” (Pneuma ili Ruah) Onda je do nas već stigla grupa njih, jer su bili zajedno na tom trčanju-joggingu. I ja sam poslije svega toga, više manje zbog njih nazvao još HITNU (jedini tamo sam imao mobitel pri ruci), koji su došli (hitna) tek za jedno 10-15 minuta od mog = Isusovog “oživljavanja” = uskrisivanja i što su ustanovili jeste, da se vratila ona u život, i da će joj oni dalje pomoći… ali onu “uzvišenu svrhu” moje molitve nisu, ni ne bi mogli shvatiti, da Isus vraća i mrtve u život, ako i kad, mu se čini prikladno.

 Eto, moj čudesni Isus. Ne samo “duhovno mrtve” ti meni šalješ u susret, da ih Ti uskrisiš po meni i kroz mene, već si mi počeo stavljati i fizički-tjelesno mrtve… da kušaš moju vjeru u Tebe… I hvala Ti.

A ja znam samo jedno: bez Tebe ne mogu NIŠTA (Ivan 15, 5), a SVE mogu u Njemu koji mi daje Snagu (Filipljani 4, 13). I zamislite, kako me je naš El Roi=Bog Sve-Vid poslao na ovo mjesto baš  u ovom-točno određenom trenutku, meni na ispit vjere, a onoj osobi na uskrsnuće od mrtvih. 

Amen. To bi bilo to dragi moji. Ako je neko od vas “umro”, neka me nazove na mobilni, WhatsApp, Viber, pa će ga Isus po meni i kroz mene uskrisiti-duhovno ili tjelesno. Jer Isus je uvijek vjeran ispuniti svako svoje obećanje (Ivan 17, 17), pa i ovo: “Probudi se ti koji spavaš, ustani od (duhovno  ili tjelesno) mrtvih i ZASVIJETLIT će ti Krist (uskrsnut će te Krist). Amen.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Scroll to Top