Artritis

‘Spomenite kako većina artritisa vuče korijen od gnjeva kojeg čovjek gaji u duši i zlovolje ili neoprostivosti.’

Charles i Frances Hunter ‘Priručnik za iscjeljivanje bolesnih’

(Hunterovi su imali veliku i jako uspješnu službu iscjeljivanja)

 

Kako je artritis česta, ili još bolje, sve češća bolest, htio bi nadodati još nekoliko informacija koje bi mogle pomoći u oslobađanju od ove neugodne i bolne deformacije … a ujedno iznova skrenuti pažnju na jednu od glavnih prepreka na putu ka primanju iscjeljenja, a to je neoprostivost!

F.F. Bosworth u njegovoj izvanrednoj knjizi, ‘Krist Iscjelitelj’, ovako navodi među razlozima za ne primanje iscjeljenja:

11. Neoprostiv duh

Jedan neoprostiv duh, ili ako čovjek nekome zamjera, sprječava neke da prime Gospodnje iscjeljenje. Isus je rekao, ‘Ako ne oprostite ljudima njihove prijestupe, neće ni Otac vaš nebeski oprostiti vaše prijestupe.’ (Matej 6:14, 15) Prva stvar koju mi potrebujemo i prva stvar koju nam Bog želi podariti je oproštenje naših grijeha, ali Bog nam ne može podariti oprost kada mi nećemo oprostiti drugima. Ako nam On ne može podariti oprost, On nas zasigurno ne može iscjeliti. Mnogo puta smo vidjeli oboljele iscjeljene ‘dok trepneš okom’ kada su bili spremni oprostiti onima koji su sagriješili protiv njih.

Ja ovome dodajem kako je po jasnim uputama iz Marka 11:25, koji se odnose na molitvu vjere iz Marka 11:24, oprost stavljen kao uvjet da bi molitva vjere ‘prošla’ tj. bila uslišena.

***

Sada je u Zagrebu (Veljača 2013) na Seminaru bila jedna žena koja je prisustvovala svim predavanjima … sjedila bi sama u prvom redu… i često je plakala …

Brzo smo uspostavili i kontakt … i vidjelo se na njoj da je mnoge stvari muče … no nije odavala volju da o njima priča tada, na licu mjesta … ja sam ju naravno ostavio bez daljnjeg pritiska … da bi me na kraju sama pitala da li je moguće da se nađemo i nakon Seminara … što sam prihvatio!

Kad sam došao kod nje u stan i kad smo se počeli pričati … a ona mi iznositi zdravstvene probleme koje ima (odmah dakle treba uočiti, da molitva vjere na kraju Seminara nije dala vidljivog rezultata!)… i kad mi je nakon toga ispričala u kraćim crtama svoju ‘povijest bolesti’… odmah je u prvi plan izbio pritajeni gnjev radi, prema njezinom, doživljene nepravde, sa posljedicom da ona u sebi već godinama ima gorčinu i neoprostivost … ja u toj fazi našeg razgovora nisam još znao da ona boluje i od artritisa … mi smo se koncentrirali na neke veće probleme … i na kraju smo se i pomolili po tom pitanju … tj. ja sam onda molio nad njom polažući ruke …

Već sam bio na odlasku, što će reći … obučena jakna … ruksak na leđima … komad čokolade u ustima… kad evo nje sa izjavom da ima i artritis u rukama … ja nisam ni sekunde časio … već sam rekao, ‘Nema problema, sad ćemo istjerati vraga!‘ (već znam iz prakse da je to zloduh, sva iskustva pokazuju!), te joj uhvatim obadvije ruke sa svojim rukama … ja sam i dalje stajao na nogama dok je ona sjedila … baš simpatična i spontana situacija no vrijedna pažnje … jer nisu bile potrebne nikakve prethodne ceremonije i pripreme ili ne znam što … i tako držeći je za ruke rekoh: ‘U ime Isusa Krista, u imenu koje je nad svakim drugim imenom, ja slamam moć zloduha artritisa nad XY te mu zapovijedam da ode i da se više ne vrati! Hvala ti Isuse!’

Nakon toga sam pitao da li želi da se zagrlimo, ona je rekla da želi, i onda smo se u radosti radi uslišene molitve zagrlili!

Nakon toga sam otišao prema tramvaju i putem nazvao ženicu te sam sa njom pričao na mobitel … i vidim nakon nekih 10 minuta da me netko drugi zove … kad evo nje, XY … no nisam odmah prekinuo … već sam prvo dovršio razgovor i onda sam je nazvao … ona je tako bila sva uzbuđena … te mi reče da jednostavno nije mogla izdržati već je morala nazvati i reći mi da je sva bol i ukočenost iz prstiju otišla! Isus!

Ja sam joj na to dodao da neka čvrsto drži poziciju tj. da se odupre sa pisano je: ‘Isus Krist me iscjelio!’ (Djela 9:43) ako se zloduh pokuša vratiti sa simptomima! Ona je to razumjela!

***

Sutra dan sam nešto gledao vezano za iscjeljenja, i došao sam do ovog iznad citiranog teksta od Huntera … pa sam onda odmah povezao njezin slučaj … te sam je nazvao i ispričao joj cijelu dinamiku upozorivši je da se posebno mora paziti da se očisti od svakog osjećaja gnjeva, zlovolje i neoprostivosti u ime Isusa Krista jer će inače izgubiti iscjeljenje … to joj je bilo jasno … premda sam morao još jednom pričati prilično dugo telefonski sa njom i objašnjavati joj problematiku oprosta i kako se on prima i daje!

No, kad smo se neki dan čuli … znači nakon više od mjesec dana … bila je sva radosna i reče kako joj je cijeli život išao vidno nabolje … kako je jako dobro duševno (a nije nikako to bila) … i kako je ISCJELJENA!

Štoviše, reče kako se upravo sprema pisati svom djetetu pismo oprosta … tu je bio veliki problem također ali ne onaj koji je spominjan na početku … i da ako bi se mogli zajedno pomoliti da pismo bude prožeto Božanskom Ljubavlju … što smo i napravili!

Preporučila se da bi bila na svakoj molitv i i propovijedi u Zagrebu … što sam radosno potvrdio … i uz to je u programu Knjižicâ ‘Prvo Stvaranje Božje, Pad Lucifera i prvobitnih anđela te Božji plan spasenja od vječnosti’ (Knjižice br. 15, 39 & 40), koje su joj odlično sjele … Isus!

***

Zašto u stvari pišem ovaj tekst, tj. zašto izdvajam ovo iskustvo?! Iz prostog razloga što gledam nesretne i bolesne ljude na Seminaru koji odlaze nakon Seminara kući sa istim teretom sa kojim su došli a došli su do pred sama Vrata Spasenja i Iscjeljenja (Ivan 10:7, 9)… i trebalo je otkloniti možda još jednu jedinu ili dvije prepreke da se Božja Obećanja očituju i u njihovu životu te im se život okrene na bolje u svakom pogledu …

Pišem ovo da bi potakao takve ljude da se ne predaju ako se obećano odmah ne očituje … da nastave tražiti … vapiti … da se ispituju gdje su oni nedovoljno popratili upute … gdje oni nisu sve još napravili kako je od njih zahtjevano po Pismu … jer Pismo ne laže (Titu 1:2; Ivan 17:17) i naš je dragi Otac voljan ispuniti svako Svoje obećanje (Hebrejima 10:23) … no mi smo ti koji moramo vidjeti što još moramo popraviti ili izmjeniti … ako se nakon molitve vjere naša situacija ne promijeni!

Greška je UVIJEK na našoj strani, nikada na Njegovoj … jer On, Gospod Koji nas iscjeljuje (Izlazak 15:26), se nikada ne mijenja (Malahija 3:6), i u Njegovim nakanama prema svoj Njegovoj djeci nikada nema ni sjene od promjene! (Jakovljeva 1:17)

 

U Ljubavi Isusa Krista…

Jedinog… Predivnog… i Najvećeg!

Lorens

(Visited 133 times, 1 visits today)