Oduzeti u strašnim mukama (Mt 8:5-13)

5 Kad uđe u Kafarnaum, pristupi Mu satnik pa Ga zamoli:

6 “Gospodaru, sluga mi leži kod kuće uzet, u strašnim mukama.”

7 Kaže mu: “Ja ću doći izliječiti ga.”

8 Odgovori satnik: “Gospodaru, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj.

9 Ta i ja, premda sam čovjek pod vlašću, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: ‘Idi!’ – i ode, drugomu: ‘Dođi!’ – i dođe, a sluzi svomu: ‘Učini to’ – i učini.”

10 Čuvši to, zadivi se Isus i reče onima koji su išli za Njim: “Zaista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere.

11 A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom,

12 a sinovi će kraljevstva biti izbačeni van u tamu. Ondje će biti plač i škrgut zubi.”

13 I reče Isus satniku: “Idi, neka ti bude kako si vjerovao!” I ozdravi sluga u taj čas.

Tijekom zadnje Apostolske Misije (Listopad 2011 do Srpnja 2012), a prilikom mog boravka u Zagrebu, dobio sam sms-poruku od jedne žene sa otoka Korčule, koja me tim putem zamolila da se pomolim za nju kako je leđa jako bole… vjerujem da je svima odmah jasno da nitko ne bi gnjavio nekoga na drugom kraju Hrvatske da taj problem nije prvo bolan a drugo teško riješiv?!

Ja sam odgovorio da se hoću pomoliti, i onda sam nastavio raditi što sam radio do tada… obično ne ‘skačem’ na svaki ljudski poziv … već primim obavijest … stavim to pred Isusa … i onda čekam daljnje vođenje … na taj se način izbjegne emotivna reakcija iz tijela… Rimljanima 8:14!

No, nakon nešto vremena sam se namjestio u polusjedeći položaj na trosjedu (bio sam sam u stanu)… i zatvorio sam oči te ušao u meditativno stanje … otvoren za smjernice od-Gore… naravno u srcu fokusiran na spomenutu zamolbu …

(Čini se možda važno reći da osobu znam osobno, da je bila na mom Seminaru na Korčuli, da je i tamo primila iscjeljenje kad je istupila na molitvu zadnjeg dana, te da je dobila na čitanje i pročitala moju knjigu propovijedi na temu iscjeljenja, ‘Sozo’, što će reći, s njezine strane su bili prisutni svi uvjeti da primi iscjeljenje, ponavljam, već ga je bila primila pred svima tako da je bila uvjerena da ja to mogu napraviti u ime Isusa Krista!) … i tu mi je onda ‘pala na pamet’ (što volim ovaj izraz; naravno, nama ništa tek tako ne ‘pada na pamet’) ova zgoda između Isusa i stotnika … tj. stotnikova sluge … jer ako bolje promislimo Isus je na ovom mjestu također pokazao, nama koji slijedimo Njegove stope, ili nama koji Mu omogućavamo da nastavi Svoje djelovanje u svijetu, jednu metodu iscjeljivanja… On je rekao Riječ… u vjeri … a prema ZAKONU VJERE kojeg iznosi Marko 11:22-24, sa naglaskom na stih 23, ako mi POPUT BOGA, kažemo riječ bez sumnje, i onda vjerujemo u srcu da će se dogoditi to što smo rekli, ostvarit će se to što smo rekli!

Stoga, kad mi je to bilo prikazano pred očima, meni je bilo jasno da je to način na koji trebam pristupiti ovom problemu… tu sam ženu onda sebi predočio… i u ime Krista Isusa izrekao u svom duhu ‘Ozdravi od svoje bolesti!’ nad njom… radosno zahvalio što mi je molitva bila uslišena… i to je bilo to … više u svezi toga uopće nisam razmišljao… jer ako nakon toga i dalje razmišljate o tome, onda to znači da sumnjate da će se dogoditi to što ste rekli!

Prošlo je mislim nekih 2 mjeseca … ona mi ništa u međuvremenu nije bila javila… no kad sam došao na Korčulu … vidio sam se sa njezinom prijateljicom… koja mi je seka u Kristu… koja mi je odmah radosno rekla da je njoj istog tog dana kad sam se pomolio sva bol prestala i da se više od tada nije vratila! Slava Isusu!

Evo su sada prošla još 3 mjeseca, znači 5 sve skupa… ja sam od tada i nju vidio nekoliko puta… svu sretnu i nasmijanu… boli i dalje nema! Šteta samo što se eto ljudi zanemare ‘vratiti i JAVNO zahvaliti i dati slavu Bogu u Kristu’, ne radi mene naravno… nego radi njih samih! Luka 17:15-18

Isus je rekao, da vas podsjetim, ‘Onaj koji vjeruje u Mene činit će ISTA djela…’, ja mislim da je to ‘zeleno svjetlo’ za nas koji vjerujemo da i mi možemo tako u vjeri ‘samo’ izgovoriti riječ na daljinu, i ako u srcu ne sumnjamo, rezultati se neće podbaciti materijalizirati! Jer u protivnom, to bi značilo da je Isus Krist, On Koji je Sama Istina (Ivan 14:16), bilo lagao bilo da se sa nama sprdao u Svojoj Riječi?!

(Visited 200 times, 1 visits today)