Ognjica (Mt. 8:14-15)

14 Ušavši u kuću Petrovu, Isus ugleda njegovu punicu koja ležaše u ognjici.
15 Dotače joj se ruke i pusti je ognjica. Ona ustade i posluživaše Mu.

Slučajevi sa ozdravljenjem od ognjice su prilično česti u našem okruženju, bit će to radi ljudske psihe koja ne razmišlja poput Boga pa onda misli kako je Njemu lakše iscjeliti gripu nego recimo rak, no, bilo kako bilo, izdvojit ću jedan slučaj kako mi je slika još od tad ostala sasvim jasno otisnuta u umu.

Dakle, tijekom iste Misije imali smo u stanu jedno manje druženje Ekipice … cjelodnevno mogli bi reći… Nakon propovijedi i razgovora … objedovali smo … i onda smo negdje popodne odlučili pogledati neki film… i tu je sad tijekom filma jedna od naših dušica počela pokazivati znakove ‘febre’ kako mi to zovemo na moru, tj. počela ju je hvatati ognjica … kako je vrijeme odmicalo … nju je baš jako strefilo… sva je gorila i na kraju nije mogla ni stajati uspravno već je tako ‘oduzeta’ i nepomična ležala na trosjedu pored nas … drugim riječima, skroz ju je oborilo s nogu!

Znate sad već kako ide procedura nakon toga… čovjek je ili tjedan dana doma u krevetu dok se organizam ne izbori za zdravlje, pri čemu je čovjek maltene za ništa i tako u ognjici mora mirovati ako će izvojevati pobjedu nad bolešću, ili se pak ovaj prirodan proces prekine uzimanjem antibiotika … uz veći ili manji uspjeh … tj. uz duže ili kraće bolovanje kako je čovjek i na antibioticima bar prva dva dana jedva sposoban funkcionirati … ponovit ću još jednom… ovo nije bila neka mala prehladica već ju je uhvatila poštena vrućica i oborila s nogu tako da je ležala nepomična i bez snage za govoriti.

Ja sam joj rekao u jednom trenutku da ću se sa ognjicom pozabaviti navečer kad se vratim iz kućne posjete, tj. imao sam te večeri još jednu intervenciju … a nju sam uputio da se pozabavi dok nas nema doma sa dijelovima Pisma koji se odnose na ognjicu … koji su pored ovog iznad iz Mateja i sljedeći iz Marka 1:

29 I odmah pošto iziđoše iz sinagoge, uđe s Jakovom i Ivanom u kuću Šimunovu i Andrijinu.

30 A punica Šimunova ležala u ognjici. I odmah Mu kažu za nju.

31 On pristupi, prihvati je za ruku i podiže. I pusti je ognjica. I posluživaše im.

Te iz Luke 4:

38 Ustavši iz sinagoge, uđe u kuću Šimunovu. A Šimunovu je punicu mučila velika ognjica. I zamole Ga za nju.

39 On se nadvi nad nju, zaprijeti ognjici i ona je pusti. I odmah ustade i posluživaše im.

Ona je to i napravila i kad smo se vratili negdje oko 22.30 navečer … našli smo je na istom trosjedu ali su pored nje bili ovi dijelovi iz Pisma za koje je potvrdno odgovorila da ih je proučila.

Kako smo bili troje u stanu te večeri, ja sam htio uključiti i treću osobu pa sam onda rekao da ćemo u iscjeljenju sudjelovati svo troje prema Mateju 18 koji čita:

18 “Zaista, kažem vam, što god svežete na Zemlji, bit će svezano na nebu; i što god odriješite na Zemlji, bit će odriješeno na nebu.”

19 “Nadalje, kažem vam, ako dvojica od vas na Zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac Moj, Koji je na nebesima.

20 Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u Moje ime, tu Sam i Ja među njima.”

Dakle, nakon što smo se svi okupili na jednom mjestu (bez straha da će ognjica preći na nas), najprije sam upitao da li smo se mi svi tu našli u ime Isusa Krista, tj. da li smo svi Kristovi?! Odgovor je bio ‘Da!’ Nakon toga sam zapitao da li se svi u srcu slažemo glede ozdravljenja od ognjice naše bolesne prijateljice?! Pitao sam u stvari da li postoji svjesnost da njoj pripada ozdravljenje, tj. da li je Božja volja za nju da bude zdrava?! Odgovor je naravno i tu bio ‘Da!’ Kad je to bilo dogovoreno, ja sam onda uveo svih u jednu malu ispovijed vjere, to nalazim često potrebnim, i onda sam najprije svezao Sotonu snagom Duha Kristovog koji je u meni, zatim sam Mu slomio moć, i onda sam zaprijetio ognjici tj. otjerao duha te bolesti, i proglasio tu prijateljicu zdravom u Isusu Kristu! Nakon toga smo zahvalili, i jedno vrijeme slavili Isusa Krista radi Njegove dobrote! I naravno, izgrlili se!

Ništa se vidno nije dogodilo tog istog trenutka … tj. svi su simptomi i dalje bili tu no to nema nikakve veze sa time što je iscjeljenje bilo VEĆ primljeno u duhu … ubrzo nakon toga smo svi išli u krevet …

Kad je ta sinoć bolesna prijateljica ujutro ustala, bila je zdrava kao dren, bez ama baš ikakvih simptoma ognjice! Izvjestila je da ju je još jedno sat vremena u krevetu držala ognjica, i da je onda samo nestala kao da ju je vjetar otpuhnuo! Slava Isusu!

(Visited 168 times, 1 visits today)
Scroll to Top